Jump to content

Såmaskin til gressvekster.


leopoldus
 Share

Recommended Posts

Er på leit etter en brukbar såmaskin som kan så vanlige gressfrøblandinger og raigras. Har erfart at enkle gressfrømaskiner ikke takler raigras så godt. er snakk om en brukt maskin så billig så mulig. Er tale om små areal så ønsker ikke bruke mye penger på dette. Er f.eks disse gamle Stokland maskinene brukbare? Ser mange tilsalgs for ca 5000 +-. Trenger ikke vere mer enn 2-2,5 m bred. Noen med erfaringer å dele?

Link to comment
Share on other sites

Har Fiona grassåmaskin, men har brukt kunstgjødselsprederen til å så frøblandinger i mange år, mest timotei og bladfaks, Med meget godt resultat. Fyller opp mengden jeg vil så, åpner opp sprederen litt så jeg ser det kommer ut noe og kjører i ring til sprederen er tom. Egentlig kjører jeg vel over stykket 2-3 ganger før sprederen er tom. Veldig raskt og effektivt.

Link to comment
Share on other sites

Ingen erfaring med disse sjøl, men naboen har sådd alt gras med denne siden Tidenes Morgen [tm] og han skryter i allefall av den. Da sett opp mot alder, nøyaktighet, størrelse... For den har åpenbart sine begrensninger. Med de priser som opereres med på grasfrø synes i allefall jeg det er litt mer spiselig å radså enn å bare strø det "tilfeldig" utover. Har selv ei lita hendig Tume grasfrømaskin som bare legger frøet på bakken og roter over med en harvtind, og har også tilgang på 6m ugrasharv med såfrøaggregat. Alt dette fungerer helt greit, det er litt etter hvilke mengder det er snakk om. Om en må ut med 5 kg pr daa eller det holder med anbefalte 3 kg pr daa utgjør en del om en fordeler det på mange mål over mange år. Skal en så lite areal og får lite frø i maskina er jo ikke Tume-maskina god heller, for der blir det fort tomt på ei side om det er sneihalling. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...