Jump to content

gammel eng


sauebruk

Recommended Posts

I forbindelse med oppstart med sau til høsten har jeg fått låne  et stykke med dyrket mark som jeg skal slå.

De siste året ble det ikke slått og det er en del gammelt gras i enga.

Hva bør jeg gjøre? La det nye graset vokse opp i det gamle og høste på vanlig måte?

Eller må jeg slå det nå om våren og så høste av det som kommer opp igjen?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kjør over med beitepusser, det gamle tørrgresset som står igjen fra i fjor har ingen næringsverdi. Hvis det er "villeng" er neppe næringsverdien spesielt god, hvis du får leie arealet over tid (skriv leiekontrakt) er det absolutt en fordel å ta jobben med å legge om enga. Ville da ha brakklagt så snart det er mulig etter 2.slått og antakelig høstpløyd. På skikkelig gammel eng kan det være utrolig tykt torvlag. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke beitepusser men forhøster duger vel også, tenker i såfall og ta av tårnet og blåse det utover. da gror det vel fort ned i bakken.

Ja jeg tror jeg vil fornye enga, men er er redd for at grøftene blir ødlagt hvis jeg pløyer, tror det er steinsatte grøfter. 

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er snakk om skikkelig villniss med sølvbunke-tuer og sånt svineri, kommer du kort til med "lett" utstyr. Mulig forhøsteren klarer å ta det, men jeg har prøvd med en vanlig beitepusser med vinkelkniver på 540 omdreininger, og den gjorde nesten vondt verre. Da ble det mer fjutt over sakene med 1000 omdreininger og beitepusser med hammerjern. I mitt tilfelle ble det så mye boss at jeg måtte fjerne dette i etterkant, ellers hadde jeg kvalt alt av grønt. Hadde faktisk noen bilder liggende, merk at her er det kjørt beitepusser året før også... 

 

 

2012-06-14_17_51_33.thumb.jpg.a19f4eade8c7a16906c2c3a20f7b3538.jpg

2012-06-14_17_58_24.thumb.jpg.2fee5436b2f0dac9ee93db0138e4ec70.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...