Jump to content

Smårovvilt og jakt


vimmern

Recommended Posts

Hei,

Plager rødrev deg, annet smårovvilt som skjære, kråke eller lignende? Nei? Er du interessert i å forvalte naturen? Det sies det felles for lite rødrev. I den forbindelse oppfordres jegere til å skyte mer rev i landet.

Se referanse: https://www.statskog.no/nyheter/skyt-heller-rev-enn-rype

Som ivrig jeger og genuint opptatt av jakt og fangst er jeg selvsagt interessert i å bidra til å regulere bestanden av smårovvilt.

Verre er det som bosatt i Oslo uten tilgang på arealer som jorder, åker eller annen eiendom. Derfor er jeg interessert i grunneiere med disse fantastiske mulighetene jeg selv misunner. Alt innen en times reisevei fra Oslo-området.

Har du lite eller ingen kjennskap til jakt er det igrunn svært enkelt:

§ 27.(grunneierens enerett til jakt og fangst)

Med de innskrenkninger som er fastsatt i denne lov og i forskrifter gitt i medhold av loven, har grunneieren enerett til jakt og fangst.

Se lovdata: «https://lovdata.no/NL/lov/1981-05-29-38/§27»

Ser du fortsatt ikke verdien av å regulere bestanden av smårovvilt, men forbinder jakt med mat; Som grunneier har du rett på all fangst som felles. Under rette forhold kan rådyr og jaktbare hønsefugler felles. Ringduene som hakker i åkeren din er undervurdert mat, gjerne mer saftig enn rype.

Det viktigste for meg, er mulighetene til å utøve jakt. Alt av interesse. Ta kontakt!

stianvimme(a)gmail.com

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...