Jump to content

Prisreguleringen er en bløff


Recommended Posts

Hva er hensikten med prisregulringen i landbruket, når "vanlige" familiegårder med omtrent 20-30 melkekyr blir lagt ut for 12-15 millioner, uten maskiner og buskap. Hvordan kan dette i heletatt være levedyktig for en ung bonde som ønsker å satse? Vet av svært mange unge som kunne tenke seg å starte opp gård, men som blir skremt av de kunstig høye prisene. Her må noe gjøres. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Priskontroll/konsesjonsbehandling skjer i etterkant av salget, så det er først da en finner ut om prisen er realistisk eller ikke. Men ja, det er selvsagt håpløst for yngre interesserte å være med på et slikt prisjag. Men dette prisnivået gjelder vel i sentrale områder, i litt mer grisgrendte strøk er vel gårdsprisene fortsatt relativt lave. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja det er ikke i nærheten av at det går ann å få det til å gå rundt, gårder med nedslitte bygninger, ok hus og ingenting mer til 8-12 mill. Hadde ikke vært god butikk selv om besettning og maskiner hadde vært inkl engang. Problemet er at det selges ikke så mye av det så da holdes prisen oppe. Skal man bygge/pusse opp fjøs samt kjøpe masikner og besettning kommer man fort opp i 15-20 mill, noe som ingen får lånt på et grunnlag med 20-30 årskyr, håper forresten heller ikke at noen vil låne så mye. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...