Jump to content

Valg av V-snøfreser


Terje58

Recommended Posts

Har planer om å fornye den ene snøfresen, Dalen 2004. Skal bruke snøfresen på en NH 4050, 97 hk. Har sett på Igland 2380, Tokvam 252, Globus 230-2 og Dalen 2006-S. Tokvam og Dalen er A-symetriske, Igland og Globus er symetriske og er like lange på begge sider. Utkastertutene er også ulike. Holder til på 3-400 moh og har fra tid til annen problemer med blanding av tørr og våt snø. Bruker også en totrinnsfres i kombinasjon. I tørr snø og oppoverbakke virker vel de fleste fresene greit, men er vel mest usikker på symetrisk kontra usymetrisk snøfres og utkastertuten, eller er det andre erfaringer?

Link to comment
Share on other sites

Jeg bor på et sted med relativt mye snø. Hver vinter. Her foretrekker de aller aller fleste som driver med snøbrøyting Dalen. 

Det skal sies at her i Innlandet har vi stort sett tørr snø. Men med tanke på at Dalen produseres på Vestlandet, så vil jeg tro at de vet hva tung og våt snø er også.

Lykke til med valget! 

Link to comment
Share on other sites

Har selv  en Globus 245 og 255, veldig solide freser. Har også hatt Duunfres en kort sesong men solgte den igjen. Men Dalen er sikkert ingen dårlig fres det eller. Synes Globusen virker solidigere i skroget og har en bedre løsning med slitestålene, hvis ikke Dalen har kommet med nye stål i det siste. Men 255'n er meget effektkrevende da, 245 klarer du kanskje.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...