Jump to content

Stubbefres til beite


finnmark

Recommended Posts

Har en god del skog som jeg bruker til beite til ammekyr. Skogen brukes som vedskog og er generelt åpen og fin. Men skulle gjerne hatt mulighet til og kjøre over med beitepusser avogtil, men det er ikke mulig på grunn av alle stubbene som står igjen etter hogst. Grave de opp med gravemaskin er jo ett alternativ men siden jeg ikke har gravemaskin så ser jeg etter litt andre alternativer.

Har sett litt på forskjellige freser, blant annet FSI og Seppi sine, joystickstyrt og kun ett roterende hjul med tenner på.

Har og sett litt på Ferri Rotor, en pto drevet skrue som skrur seg nedover stubben og høvler den opp.

Noen som har noe erfaring med disse metodene for og fjerne stubber?

Link to comment
Share on other sites

Har også en del beiter på samme vis, så langt brukt til sau men det dukker nok opp noe tyngre dyr der i løpet av våren. Hvor mye tenker du å bruke på en jobb som vil gå av seg selv om en bare bruker litt tålmodighet? Er de i veien (for beitepussing, eventuelt)? Har en Ilsbo kjettingknuser (kantknuser) som jeg bruker på åkerkanter, veikanter osv. som jeg tenker å sette inn når stubbene er "modne" for det. Ellers er det jo ikke noe heft for beitedyra å gå rundt... 

Men det er selvsagt et argument hvis du har tenkt å kjøre beitepusser. 

Beklager at jeg ikke svarer på spørsmålet direkte :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ingen problem for dyra nei. Men med tiden så blir beitet dårligere og ugrass tar over. Hadde det vært stubbefritt kunne jeg f.eks kjørt beitepusser der når det blir for høyt, og gjort lett jordbearbeiding der med harv for så og så grasfrø med jevne mellomrom. Har egentlig litt for lite beite til dyra nå og må begynne tidlig i sesongen med tilleggs foring. Med bedre kvalitet på beitet så klarer jeg kanskje og spare litt tilleggsforing. Har derfor egentlig ikke tid til å la naturen gå sin gang.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...