Gå til innhold

Kraftoverføringsaksel


Anbefalte innlegg

Brukte for lang kraftoverføringsaksel på traktorn, det førte til at kraftoverføringsakslingen flyttet seg langt inn på tappen på traktoren slik at det ikke går an å få akslingen av mer. Noen som vet va man burde gjøre, eller må den inn på reperasjon?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok bare å bruke makt for å få den av. I verste fall må du skjære akslingen av. Deretter er det bare å sjekke tappen og snurre rundt på den for å sjekke tilstanden på lagrene i traktoren. Vær også obs på ulyder neste gang du bruker kraftuttaket.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Dra ei jekkestropp gjennom krysset i akslingen, og videre gjennom et ankerpunkt (f.eks. en annen traktor). Sett kroken i enden på stroppa sammen med kroken i stroppeenden som jekken har. På denne måten kan du jekke akslingen av mens du selv eller noen andre holder inne låsen. Hvis det ikke går fordi akslingen er for hardt presset på, må du kjøre unna med traktoren. Da må du være veldig forsiktig, hvis ikke låsen er ute, risikerer du å røske ut hele tappen (det er riktignok ikke så ille som å skubbe den inn, som kan skje med for lang aksling). Vær sikker på at låsen ikke er i inngrep, kan være lurt å ta det i små etapper og gå ut og følge med på hva som skjer. Når akslingen er av må du undersøke om tappen er bøyd. Hvis det er "kast" på den når kraftuttaket går, må den byttes. Hvor vanskelig det er, avhenger av traktorfabrikat og modell. Hvis tappen er rett og fin, bør du ta fram flatfila og file ned gradene som garantert har oppstått når akslingen gikk for langt inn. 

Hvis dette ikke går, må akslingen skjæres i småbiter. Da er det visse muligheter for å skade tappen, men akslingen må av uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan være mulig å bruke en tersj (som også går under navnet svinghjulsavtrekker). Gjerne kombinert med litt varme (blåselampe) og forsiktig knakking med hammer mens man strammer. Bør finnes i alle gårdsverktøyskrin. Forsåvidt et verktøy der man definitivt får det man betaler for, en god tersj i god kvalitet kan vare mange år mens billigversjonene strengt tatt er engangsverktøy. Du ender opp med å være hardhendt med dem. 

Trebeint er best hvis man kommer til. 

http://www.nexus.de/wp-content/uploads/2016/02/141-30-nex12304.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ters er absolutt det beste, men man må da dele universalleddet først for å komme til. Ville startet med brekkjern og tatt det derfra. Tersen kommer nok senere, rett før vinkelsliperen tas frem.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...