Jump to content

Intensjonsavtale


Recommended Posts

Hei! Noen her inne som har brukt intensjonsavtale i henhold til overtagelse av gård?  Jeg forpakter gården idag men det er enda 2-3 år til jeg er istand til å kjøpe den.  Vi er blitt enige om å skrive en intensjonsavtale for kjøp av gården til en spesifikk pris. Bonden er bra oppe i årene så denne avtalen skal sikre meg som kjøper og han med sine arvinger.  Det er odel på gården, bonden er ikke eldst men kjøpte ut sine søsken på 80 tallet..han har ingen barn, har bodd og jobbet på gården hele sitt liv. På 90 tallet reist ny fjøs og kjøpt tilleggsjord.   Er det noen utfordringer jeg kan støte på her ?   IntensjonsAvtalen og forpaktningsavtalen skal jeg levere til tinglysning nå over nyttår.   Håper på svar ?

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut hvem som har odel, og undersøk om noen av dem er interessert i å overta. Det optimale er om du klarer å få dem til å fraskrive seg odelsretten.

Link to comment
Share on other sites

Er du medlem i bondelaget, så er det gratis å ringe inn til en av advokatene deres (inntil 3 timer eller noe sånt). Evnt hør med en advokat, slik at du er sikker på at avtalen deres er "vanntett."

Hør med banken hvor mye penger du får lånt av de. Jeg tror at det faktisk kan være best å kjøpe garden nå, rentene er ennå lave og venter du et halvt år etter tinglysning, er fristen for odelsløsning utgått. Da vet du iallefall at det du gjør av påkost er på egen gard. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...