Jump to content

Tvillinghjul


Guest

Recommended Posts

Heisann godtfolk!

Det har seg slik at eg har arvet et småbruk i Sogn. Dette har tidligere blitt slått av ein bonde fra nabobygda. Han har etter mange år satt traktoren på loven, og dermed må eg trå til sjølv for å unngå at det gror over. Har ein Zetor 6245 (84modell) og ein Sovema beitebusser (ikkje tidenes maskineri, men gjere jobben) 

Saken er at det regner på Vestlandet, og for å unngå at bøen blir potetåker, vurderer eg å skaffe meg tvillinghjul. Traktoren har 16.9-30 dimensjon, og ut fra mine "beregninger" vil det da passe med bl.a 12.4-36 (og 16.9-30 selvsagt). Stemmer dette?

Da eg prøver å holde dette innenfor eit akseptabelt budsjett, har eg funnet eit brukt hjulsett i fylket (og derav akseptabel reiselengde). Dette har dimensjon 12.4-36 med såkalt handy/molcon feste/system. Det eg lurer på er om det vil fungere med handy/molcon feste når eg har 36' felg på tvillingdekket, mens 30' på traktoren (dette med tanke på vinkelen krokene vil få mot trakorfelgen?? Vil det fungere?

 

kan selvsagt bruke andre typer montasjer, men ønsker minst mulig reiselengde (og billegast mulig pris).

 

takk for svar,

 

Robert

Link to comment
Share on other sites

Heisann.

Så lenge traktoren er utstyrt med rett type klossar (finnest to forskjellige, ein brei og ein smal) er ikkje dette noke problem. Vi køyrde før med 16.9/34 på 540/65R34, men har no gådd over på 13.6/38 mot samme dekket. Hadde og ein traktor før med 480/70R30 der vi hadde 12.4/36 tvilling. (Desse hadde då samme rulleomkrets som dine.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...