Jump to content

Overta gård og fortsette i dagens jobb


Guest

Recommended Posts

Hei! Jeg har noen tanker jeg ønsker å dele med dere og kanskje få noen gode anbefalinger! 
Det har seg slik at jeg skal innen få år ta over hjemgården. Gården har ca 160tonn melkekvote i tilegg til litt okser. 
Ca 250 Da eid.dyrket mark. Driftsbygning fra ca 80-tallet.  Hvis jeg skal overta gården ønsker jeg å fortsette i den jobben jeg har nå idag. Der jobber jeg et turnus system der jeg er borte i fire uker og hjemme i fire uker.  Planen er å jobbe på gården selv når jeg er hjemme og med innleid hjelp når jeg er på jobb. 
Hva ville vært det beste og mest lønsomme å fortsette med i min situasjon? Kjøre på for fullt med ny driftsbygning for løsdrift robot og øke melkeprodukson?( Med kvotekjøp og mer jord) eller Ammekyr? Eller Bare okser? 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Skjortebonden

Det lønnsomme er å investere i gården mens du jobber ute. Dette vil gi deg 'underskudd' som reduserer skatt i jobben ute. Problemet er at du aldri føler at du er på rett sted...

Link to comment
Share on other sites

Hei! Interessant problemstilling!
Hadde jeg vært i dine sko hadde jeg nok satset for fulltid på garden og gjort de nødvendige investeringene for å utvikle den som du ønsker. 
Men har selv foreldre som har kombinert full stilling i jobb utenfor garden og mjølkeproduksjon på rundt 100 tonn. Har sett hvor mye det tærer på både folket og garden. 
Hva med å vurdere å ansette en heltidsavløser å delta i gardsarbeidet når du har anledning og få friske penger inn til investering i garden(fra en jobb jeg regner med du trives i?), samt at du har en person i fjøset og på garden som har full oversikt og kontroll til en hver tid. Bare en tanke ;-)

lykke til, i alle fall.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...