Jump to content

Graver til noe tomtearbeid


mayhassen

Recommended Posts

Hei, er ute etter ei maskin som jeg skal grave ut ca 100m2, og som etterpå kan fungere som ei hjelpemaskin til å rydde, laste tømmer på ei båndsag og hjelpe til i litt byggearbeid. 

Så, vurderer en 4t hjulgraver til 100k, også sett på en 13-14tonner.

Også sett på 4t beltemaskin, men ikke helt sikker på om den er mobil nok for meg. (vil helst ikke belte på felles grusvei).

Det jeg egentlig tenkte var en billig traktorgraver, men det var för jeg begynte å lese her inne.. Men, en graver opp til 50k er ingen stor risiko, og dermed hvis havariet skulle være ute, lever jeg fint videre. Jeg har mer tid enn penger, men ikke mulighet til å mekke mye selv der jeg skal grave. 

Setter stor pris på alle innspill og erfaringer :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Grav, gravesen

er det noen spesiel grunn til at du ikke vil belte på felles grusvei? En liten graver lager ikke veldig mye spor i veien. 

Om man har tenkt seg litt på utsiden av veien, ville jeg ikke hatt noe annet enn beltegraver. 

Link to comment
Share on other sites

Hei, ikke annet enn at jeg ikke vil ødelegge veien noe. 

Skal ikke mye utenfor vei, eller ned i noe bløte områder (som jeg vet om)

Det jeg er mest i tvil om er om jeg klarer meg med en liten graver på belter, har hørt de fort blir veldig svake.

Link to comment
Share on other sites

En liten hjulmaskin blir værtfall ikke sterkere, hjulmaskin er litt som å kjøre båt, sitter å gynger... Hvis du feks skal drive med grøfterensk etter vei, da er fordelen der, og flyttbarheten på fast underlag. Men du kan fint belte på grusvei uten og lage spesielt med spor. Du må vel bare finne ut hva du har lyst på og hva som er av maskiner der:) Men skulle jeg kjøpt maskin igjenn, så hadde det blitt med belter nå også, men det er til mitt bruk :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Sånn for ordens skyld ble det en takeuchi tb145 (5t) med gummibelter. Jeg har gravd noen høl, flyttet på steing og tømmer - og jeg må bare si at jeg er imponert over hva den klarer :) Jeg hadde ikke peiling på hva jeg gikk til, men angrer ikke et sekund!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...