Jump to content

Ny traktor?


Anonym_gjest

Recommended Posts

Hei! Vi har en mf 5445 2004 modell som vi vurderer å bytte ut. Jeg vil kalle denne masseyen for en ren problemtraktor, men så har vi en trofast valmet 505 1987 mod. Denne traktoren er seig, sterk og uslitelig. Vi vurderer å bytte ut mfen til en nyere valtra.  Traktoren skal brukes på en gård med litt bratt terreng og den skal ha lasteapparat. Traktoren skulle helst ha vært drevet med mest mulig spaker og minst mulig teknologi. Prisen er maks 250 000? Vi har tenkt på Valtra n92, fordi det er en traktor med liten motor og N-serie tyngde. Noen tips??

Link to comment
Share on other sites

Hei, kjører sjøl Valtra n92.

Bra valg. Her vet du hva du får. en solid traktor med god komfort og smarte løsninger. Stødig og driftsikker. Kansje ikke dn raskest etter veien med tonge lass, men det er vell ingen 100hestere, skal du ha d får du kjøpe en n121 foreksempel. 

Kan sterk anbefale n92. Lykke til

 

Link to comment
Share on other sites

Masseyen vår har hatt feil siden dag 1 og den siste feilen kostet 50 000. Valmeten vår har vært så solid og driftsikker at vi vurderer å kjøpe oss en ny Valtra. Jeg så en pent brukt Valtra n92 på Finn.no. Grunnen  til at vi vurderer denne, er fordi at den er i grunn en a serie, med N-serie tyngd på seg, så gjør den til en Ok traktor å bruke lasteapparat på. Hvordan er denne som lasteapparat-traktor?

 

Link to comment
Share on other sites

Hadde en 900 som var påmontert laster, denne hadde åpenbart ikke vektfordeling tilpasset dette. Det gikk, selvsagt, men den var ekstremt lite behagelig. Endte med å selge lasteren. Hadde både 05 og 65 før denne (uten laster) og tror disse hadde noe lik vektfordeling.
6000-serien var vel de første som var god med laster (6850 holder vel nesten på å bli en klassiker på linje med MF35 og Volvo 320....)

 

Link to comment
Share on other sites

Du må lese hiostorien for å se hvordan lastere fungerer på Valtra.

Valmet hadde gode traktorer før de gikk sammen med Volvo BM.

De gamle Valmet traktorene fortsatte med små modifiseringer. Disse het 305-405, ble senere til 455-655, deretter 700-800-900, så A og N. Disse har foraksel plassert normalt, har en bra vektordeling og er således både gode landbruk, skogbruk og lastertraktorer.

Samarbeidsprosjektet lagde så nye traktorer. 505-605-705-805 deretter 6550, M og T. Disse har foraksel montert midt under traktor, noe som fører til elendige egenskaper. Ustabil i skogen, ubrukelig for normalt jordbruk og livsfarlig med laster, kombinert med hoppende gange og livsfarlige kjøreegenskaper.

Nå er heldighvis de siste livsfarlige traktorene med foraksel midt under levert og Valtra er tilbake på rett spor. A og N er direkte etterkommere av 305, mens de har konstruert T tilbake til 305 standard og dermed har de en rekke med brukende traktorer, feilskjæret med 505 er helt borte.

Link to comment
Share on other sites

Rune her rett i det han skriver. Men å kalle disse nevnte traktorene får ubrukelig synes jeg tåpelig. Dette er etterspurt traktorer som mange sverger til. Flesteparten av disse har gått over 10000 timer og det er vel ikke det man kjører med en ubrukelig traktor eller hva?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

(1/3) Det med 505, 605, høres ikkje kjent ut. Vi har en valmet 505 1987 mod. Og det finnes ingen bedre traktor, valmeten vår kommer seg fram hvor enn den vil, den er seig, sterk og solid. Valmet 505 er en evighetsmaskin som egner seg til absolutt alt. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Vi har brukt den godt på vanlig jordbruk-arbeid og vi har brukt den godt oppi skogen, og vi har aldri hatt ett problem med forakselen. Før problemmasseyen vår hadde vi en Volvo bm valmet 605 med laster, denne hadde vi aldri noen vektfordelingsproblemer.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

(3/3) Vi solgte denne P.g.a rust. Valmeten vår har vi hatt siden den var ny i 1987, og vi skal ha den for alltid. Kan jeg forresten få vite hva valmet 705 tilsvarer i valtra sitt nye modellsystem?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...