Jump to content

Total vogntog vekt.


Guest

Recommended Posts

Hei.. lurer på om nokon her veit kor mykje ein kan dra med ein 2009 Fendt 716. har prøvd meg litt på tilhenger kallkulatoren men har ikkje nok vekt info om henger.. 

Det eg lure på er om eg kan dra ei full lasta Moi cx15000 vogn med den traktoren.. har mine tvil men håpe nokon har meir kunnskap en meg på dette området.. 

Takker for svar. mvh Bjørnar

Link to comment
Share on other sites

VEKT: Traktor er oppgitt til 6200 kg.  Reell vekt avhenger av diesel, laster, vekter, dekk etc. La oss anta at den er 7000 kg.

Forutsetter vi 3000 kg på kroken fra henger (husk å sjekke at bakaksel, dekk og krok er godkjent for 3 tonn), så veier traktoren 10 tonn.

Da kan maks boggivekt være 15 tonn (150% av traktorens faktiske vekt).  Altså kan tilhengeren veie maksimalt 15+3 tonn= 18 tonn.  Kjenner ikke egenvekta til hengeren, men den er åpenbart større enn 3 tonn. Du kan ikke laste den full!

Motorstørrelse: skal være minimum 7HK pr tonn faktisk vekt (Vogntogvekt).  Fendt 716 er oppgitt til 160 HK, noe som gir maks ekvipasjevekt 22,8 tonn.

Antar vi at traktoren veier 7 tonn, er det 15,8 tonn igjen til tankevogna.  Følgelig er det HK som begrenser maks vekt mest og det er den vekta du må forholde deg til.

OBS: det er HK soim står i vognkortet som Biltilsynet forholder seg til, ikke det som motoren eventeult er "skremt" opp til.

Link to comment
Share on other sites

Guest maxxum

Nå er vel ei møkkavogn et tilhenger redskap,ikke en registrert tilhenger.Så vidt meg bekjent så gjelder ikke samme regler for et tilhenger redskap,da du ikke har noe vognkort å forholde deg til.Bremsetype og kapasitet har vel også betydning vor mye du kan ha i kroken på traktoren..

Link to comment
Share on other sites

Guest Lovenslangearm

PLS over her har fasitten.   Du maxxum må lese deg litt opp, for dette har du tydeligvis ikkje peiling på :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Nedkvitne Maskin

Tusen tusen takk for godt svar Pls.  Med andre ord er det ei litt overkill størrelse på vogna. ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...