Jump to content

Regler ang. slakt og salg av kylling privat


Guest

Recommended Posts

Hei!

Noen som kan hjelpe meg å tolke denne? :'

"Mindre mengder fjørfe og haredyr

Slakting av mindre mengder kanin og fjørfe (mindre enn 10.000 dyr pr. år) frå eige oppdrett, treng ikkje offentleg kjøttkontroll. Ferskt kjøtt kan du selje direkte til sluttforbrukar eller til lokal detaljist. Den som sjølv skal kontrollere slakting av kanin eller fjørfe på garden må ha kompetanse. Kurs for å få slik kompetanse er det næringa sjølv som må halde. For tida er det ikkje eit slikt tilbod i Noreg."

Mindre mengder av feks kylling kan du slakte selv, men siden det ikke finnes kurs for å skaffe slik kompetanse så kan du ikke det alikevel...?

Altså hva skal egentlig til for å få lov til å slakte en kylling på gården og selge den til feks naboen eller detaljist? 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...