Jump to content

Hva er den beste gjødselpumpa?


qbonden

Recommended Posts

Har i dag en liten skråpumpe med for dårlig kapasitet i tillegg til mye klunder. Har en luke på ca 1,5*2 meter inn til gjødselkjelleren. Hva vil folk anbefale av pumper? Skråpumpe, elektrisk dykkpumpe eller type Cobra? Hva er det enkleste, mest effektive og mest lønnsomme? 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei! Det mest lønnsomme er  leie inn noen til å ta jobben.

Men hvis du vi ha eget utstyr, så er det nok å velge i. Skal du røre og lesse, bare røre, eller bare lesse?

Selv har jeg hatt to elektriske dykkpumper som har vært på gården i ca 25 år.. Ei fra LJM og ei fra Flygt. Driftssikre, enkle og greie pumper.Men hvis de ryker, så går tusenlappene fort.

Link to comment
Share on other sites

Cobra er utvilsomt enkelt, og de håndterer møkk som er utrolig "seig" men da med betydelig redusert kapasitet. Jeg rører opp saueskit i en grunn kjeller, og er avhengig av å få ut et lass for å få plass til en del vann, og Cobra-pumpa mater ut frau som knapt er rennende. Jeg tror nok vanlige pumper har bedre kapasitet pr liter diesel, men for min del er cobrapumpa utvilsomt et unikum. I maskinlaget her er det Doda det går i, og det ser ut som om de har et fortjent godt rykte.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Hjelle1

Jeg har tre stk stangpumper, gammel saak å alfa laval, å kjøpte ny duun 400 no i vår. De er jo samme pumper som skråpumper bare litt enklere men mere jobb å løfte de ut å inn i kjellern. Alle tre har go kapasitet på røring men på lasting er saak å duun mye bedre. Fyller 10m3 på 30-60 sek avhengig av hvor tykk møkka er. Prøvde en cobra 180 litt men de var ikkje noe for min tålmodighet. Litt vanskelig å justere røredysa på duun når den står å rører.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...