Gå til innhold

Hva er den beste gjødselpumpa?


Anbefalte innlegg

Har i dag en liten skråpumpe med for dårlig kapasitet i tillegg til mye klunder. Har en luke på ca 1,5*2 meter inn til gjødselkjelleren. Hva vil folk anbefale av pumper? Skråpumpe, elektrisk dykkpumpe eller type Cobra? Hva er det enkleste, mest effektive og mest lønnsomme? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Hei! Det mest lønnsomme er  leie inn noen til å ta jobben.

Men hvis du vi ha eget utstyr, så er det nok å velge i. Skal du røre og lesse, bare røre, eller bare lesse?

Selv har jeg hatt to elektriske dykkpumper som har vært på gården i ca 25 år.. Ei fra LJM og ei fra Flygt. Driftssikre, enkle og greie pumper.Men hvis de ryker, så går tusenlappene fort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cobra er utvilsomt enkelt, og de håndterer møkk som er utrolig "seig" men da med betydelig redusert kapasitet. Jeg rører opp saueskit i en grunn kjeller, og er avhengig av å få ut et lass for å få plass til en del vann, og Cobra-pumpa mater ut frau som knapt er rennende. Jeg tror nok vanlige pumper har bedre kapasitet pr liter diesel, men for min del er cobrapumpa utvilsomt et unikum. I maskinlaget her er det Doda det går i, og det ser ut som om de har et fortjent godt rykte.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hjelle1

Jeg har tre stk stangpumper, gammel saak å alfa laval, å kjøpte ny duun 400 no i vår. De er jo samme pumper som skråpumper bare litt enklere men mere jobb å løfte de ut å inn i kjellern. Alle tre har go kapasitet på røring men på lasting er saak å duun mye bedre. Fyller 10m3 på 30-60 sek avhengig av hvor tykk møkka er. Prøvde en cobra 180 litt men de var ikkje noe for min tålmodighet. Litt vanskelig å justere røredysa på duun når den står å rører.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...