Gå til innhold

Ammekuer


Lie

Anbefalte innlegg

lurer på å starte med ammekuer. Har en liten gård så kan ha rundt 10 stykker. Tenkte å begynne med 4-5 stykker.  Skal gå på løsdrift. Foring ute og inneplass i låven på halm. Har full jobb utenom. Hvordan er økonomien i det? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må ha seks kyr, ellers får du ikke driftstillegg. Dersom du kjøper drektige kviger: Sørg for at de kalver før 1.mars 2018. Ellers regnes de ikke som kyr . Uten tilskuddene ramler økonomien i denne produksjonen sammen som en fillehaug.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal innrømme at jeg ikke har satt meg så hardt inn i dette, men ser det opereres med dekningsbidrag pr ammeku på mellom 6000-12000. Dette er med framfôring av okser, men hvis du har lite husrom og ikke egnet husrom er det kanskje like greit å basere seg på å selge livkalver på høsten, og bruke husrommet til avlsdyr. Har ikke funnet kalkyler på denne produksjonen, men jeg mistenker at det er noen tusenlapper lavere.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thomas

Sau er nok ikke noe bedre pågrunna stor overproduksjon og underdekkning på storfe kjøtt så er nok ammeku bedre men rase dyr er så innmari dyre så lønner seg nok bedre og kjøpe krysninger eller noen NRF da disse er rimeligere og få tak i er mange før der jeg bor på Hadeland i Oppland som kjøpte inn NRF som ammeku og det går helt fint 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

Driver selv med noen få ammekuer.   Trur ikke man skal tenke så mye på økonomien i dette. Den er nok ikke alle verdens..  Vi selger oksekalvene,og bygger besetningen med kvigene.

Har du billig fjøs,for,strø og livdyr kan det jo bli litt til overs om en 3-4 år.

Men det er jo en veldig koselig drift,sitter jo stadig i talla å prater med dem.. hehe.. Fjøset er i bruk,ballene blir spist opp og beitene holdt nede. Og vi bidrar til norsk matproduksjon! 

Skal sies at ammekuer ikke er noe venstrehåndsarbeid,mye mer enn jeg så for meg. Kalving, brunst,klaustell,gjerding, osv..

Lykke til! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...