Gå til innhold

Valmet/Valtra traktor for skogsdrift


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg skal handle en traktor som hovedsaklig skal brukes til skogsdrift. 

Det blir ikke i storskala, tenker det blir en liten drift hver vinter, samt litt gårdstuns arbeid.

Jeg ser for meg en pris mellom 150 - 200 K eks. MVA.

Grunnen til at jeg skal ha Valtra/Valmet er at det er en forhandler og verksted i bygda.

Det hadde vert supert med noen tips fra noen som har et lignende bruk og har funnet en type som passer bra til dette, samt har en del tips om hva jeg bør se etter av feil/mangler og når de kommer ift. timeantall.

På forhånd takk for svar:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 grunnleggande spørsmål:

1: skal du bruke kran og hengar? Isåfall bør du ha traktor med vendbart sete.

2: skal du ha lasteapparat? Isåfall bør du unngå modellane med framakslingen langt bak - dei kan bli farleg ustabile.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det jeller valtra/valmet kan du egentlig kjøpe vasåmhelst, til skogsdrift, men t og n serien har litt mye plastikk og dill som ikke er på tidligere modeller, samt at dieseltanken er plastikk og lavt nede. Eldre valmet har ståltank i rammen og dermed beskyttet, men skal jeg anbefale en serie ville jeg sakt 705. eler litt nyere 64 00. Her kan du få en kjempe traktor til ditt behov, finn er pent eksemplar og du har en bra traktor.

Du kan jo også se på a serien, 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Bonde

Har 3 valtra på gården så jeg er ikke objektiv - en 602, en 900 og en N101. Av disse er det 900'n som er "skogstraktoren" uten tvil. Dette er en liten lett 90-hester som bør klare det meste av skogsarbeid, som er godt beskyttet og smidig. Egner seg dårlig med lasteapparat, jeg solgte mitt og brakettene. Klassikeren blant skogstraktorer er vel 604/704 men de fleste av disse begynner å bli litt slitne nå. Har også hatt både 605 og 665 tidliger, som hadde tilsvarende "egenskaper" som 604/900. Hvis du vil ha litt mer fjutt i sakene støtter jeg forrige taler ang 6400 - det går mange av disse, de er slitesterke og gode traktorer. De nyere seriene synes jeg begynner å bli mer åkertraktorer enn kombi åker/skog som de tidligere seriene (bl.a seriene som inkluderer 605, 604, 655, 900 og 6400).

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du får en brukbar a-serie eller 100-serie til den prisen. Se på a75 eller 700. Seige, tresylindrede motorer. God framkommelighet, lang akselavstand og ikke urgammelt. Også brukbar med laster, mot for 05-serien. Dårlig svingradius er det eneste jeg kommer på i farta som taler mot.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...