Jump to content

Brøyting og valg av bakskjær?


Daggi_1

Recommended Posts

Brøyting og valg av bakskjær? 

Hei

Lurer på hvilket bakskjær jeg bør velge til en 3 t traktor der jeg nesten bare kommer til å brøyte oppkjørsler/parkeringsplass utføre hus??

Kommer ikke til å ta på meg mer brøyting som parkeringsplasser, veier etc,

Noen som har noen tips?

Link to comment
Share on other sites

Nokka spesiell grunn tell at du må bruke bakskjær? Bruk fres heller, har sjøl brøyta sist vinter med bakskjær. Går ei stund men etterhvert baller det på seg og veier / innkjørsler blir smalere og smalere, Med fres får du snøen unna vei

Link to comment
Share on other sites

Hei

 

Har tenkt mest på skjær da dette er på vestlandet og snøen reiser kjapt og det er ikke så ofte det snør heller i de mengder at folk begynne leie inn brøyting. Og jeg blir i "spot" markedet så jeg vil ikke bruke for mye på utstyr som blir lite brukt. 

Men ønsker tips og råd om jeg tenker feil ang dette?

Link to comment
Share on other sites

Hva slags traktor er det? Den vekten begrenser litt hva man dra og jeg går ut fra at det ikke er snakk om stor motor heller. 

Selv misliker jeg å brøyte med skjær. Det legger seg bare i skavler overalt og det er i tillegg vanskelig å få skjæret til å skrape godt nok. Det blir for lett, rett og slett. Brukte det på våt snø frem til vi fikk traktor med laster, siden har det nærmest stått ubrukt. De store proffskjærene er nok adskillig tyngre og bedre, men traktoren du har er nok for liten til det uansett. Foretrekker fres bak, samt skuffe på frontlaster til skraping og våt snø. Skal med tid og stunder over på totrinns fres som også tar den våte snøen.

Link to comment
Share on other sites

Hvor mange tipp utak har du på din traktor? Bygg opp ditt skjær til dette. Din traktor er ca 3 tonn ser jeg, så noe stort skjær er ikke å anbefale. Din traktor blir for lett. Hvilken ca pris har du lagt deg på? Ta en titt på Lilleseth sine skjær. Gå inn på: www.lilleseth.no Der er det bilder, info samt priser.

Link to comment
Share on other sites

Nei det er nok vanskelig, selv om traktoren bør klare å dra de små totrinns fresene. Gå for skjær du. Baller det på seg med arbeid kan man alltids investere i annet senere.

Link to comment
Share on other sites

Ville gått for ett tungt skjær og heller gått ned på bredden. Er skjæret for lett duger det kun for å jevne pukk. Får man skjæret ut på siden og får opp farten kan man gjøre en utrolig bra jobb selv med liten traktor. Siden du skal brøyte en del oppkjørsler og gårdsplasser ville jeg gått for et vendbart skjær da det er mye enklere og rygge på korte strekninger. Og heller ett pent brukt kvalitetsskjær en billig ny kinavare.

 

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Eg har eit Lilleseth dobbeltskjer 2,5m bredde som eg er fornøgd med så lenge det ikkje blir veldig mykje snø. Skjeret har påsveist triangel, tagga slitestål på framsida, og glatt slitestål på baksida. Vurderer å selge det sidan det har blitt veldig lite brukt etter eg kjøpte 2 trinnsfres. 

img_0609.thumb.png.20b14d55812df5c168a502f2a2800b01.png

Link to comment
Share on other sites

Med å køyre ut toppstaget slik at det ligg og flyter på det bakerste slitestålet når man køyrer forover, så blir det egentlig som om det er hjul på skjeret. På snøbrøyting som eg har brukt det til, så vil den måten fungere like godt på grusveier som eit skjer med hjul, altså det går fint å brøyte snøen uten å ta med grusen.  Tenkte 17 K for skjeret, er ikkje mva pliktig. Fresen eg har er ein Tokvam 220THS

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...