Jump to content

rundballepresse


Guest

Recommended Posts

hva slags rundballe presse bør eg kjøpe?kombi eller enkel med slept pakker?så en på jæren med 4 hjul på akslingen på fusion pressa si!kan rundballer uten plast ligge noen timer før eg eventuelt kommer med slept pakker? alle tanker og innspill settes stor pris på!!

Link to comment
Share on other sites

Guest Thomas

Alt er relativt til måten du driver på, hvilket og hvor stort behov du du har som er grunnlaget for hvordan maskinparken bør se ut. Hvor mange bunter presser du pr år? 

En rundball må pakkes samme dag pga gjæringsprosessen. 

Ta en titt på forskjellige presser, prøvekjør og spør om erfaringer! Men tilgang på deler og service samt ikke minst kompetanse er viktig. Vakt /support osv.

 

Lykke til 

Link to comment
Share on other sites

Guest Rundballeentreprenør

Ballene kan ikke ligge noen timer å vente, da øker du risikoen for feilgjæring og varmgang.

Hvor mye skal du presse? hvis det bare er noen hundre til eget bruk bør du se på muligheten til å leie. Pengene ryker utrolig fort hvis noe går i stykker akkurat når du trenger det.

Kan på det sterkeste anbefale McHale om du først skal kjøpe! helt ok å kjøpe brukt med 15 000+ på telleren også!

Link to comment
Share on other sites

Guest Øyvind

Vi har en del myrjord som er bæresvak, og har derfor valgt singelpresse og stasjonær pakker. Dette er en kombinasjon som fungerer greit, men det er da behov for ekstra traktor til pakkeren. Opplegget er da at mens en kjører pressa, er det en annen som sanker baller, pakker og stabler. Pakkeren startes med fjernkontroll, så trenger i utgangspunktet ikke fly ut og inn av traktor for annet enn å skifte plastruller. Kan ikke si at vi har merket noen forskjell på de buntene som ble pakket inn raskt og de som ble liggende 1-2 timer. Har du mye du skal presse tror jeg nok kapasiteten på sanking/pakking er flaskehalsen med vårt opplegg, det positive er at det er liten sjangs for å kjøre seg fast/ned :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...