Jump to content

rundballer, lastebil


Terje231

Recommended Posts

Hei,

Sitter regne litt på hva det vil koste å frakte og kjøpe noen par rundballer, hvert år og øke flokken litt.

Eg har rikelig med beite og nok til plass til fjosen til å øke litt mer. 

Det eg   lure litt på om  noen som veit kor mange rundballer en semi lastebil (eller en hel enkel en) tar og hva en normal timeprisen de tar.

Må trolig fraktes en 2 mil. 

 

 

  

Link to comment
Share on other sites

Pris har eg ikkje greie på, men en nabo har selt ein del ball, og ein semi-lastebil henta ein gong 40stk. det har også blitt henta med tømmerbil, den fikk 18stk med seg(kun bil, ikkje henger) tror tømmerbil med henger får 38stk.

Link to comment
Share on other sites

Guest And3rs

Hei, det mest fornuftige med tanke på rundballfrakt med Lastebil vil være konteiner vogntog(bil+henger) med kran. Dette pga rundball vil endre litt fassong under transport og kan da sprenge skapet på lastebilen, flat semi eller kapell semi vil bli utfordrende med tanke på høyde og sikkring av last. 

Vi kjøpte en del rundballer for 2-3 år siden, der var det enkel ankomst av ball, vogntoget kjørte bare inn på den veien, lasta med kran og kjørte. Denne transporten var ca 5mil og vi beralte ca 50,- pr.ball ferdig levert. De hadde med mellom 30-35ball på lasset, dette avhenger på totalvekt på vogntoget som ikke kan overskride 50 tonn totalt, lasteevne vil vel for de fleste ligge mellom 27-30tonn. Håper dette svaret kan hjelpe deg litt, men hvor i landet holder du til? Dette var i Trøndelag

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...