Jump to content

Leasing av fliskutter, tips og råd??


Recommended Posts

Hei

 

Jeg og kollegaen min vurderer å kjøpe en fliskutter til 300.000 kr eks mva.

Vi driver 2 forskjellige selskaper (AS) og vi har da fundert på hvordan vi skal gjøre det med innkjøp av utstyr.

Vi ser at for å få sving på dette med opprydding etter trefellings arbeid så bør vi ha en beltegåendes fliskutter.

Vi bruker tilhengermontert flishugger nå som leies fra utleier, dette er en dårlig løsning synest jeg da flishuggerene er stor og tung, kan bare brukest ved vei, dårlig fremkommelighet utenom vei og det er så sabla mye logistikk av og til for å få flishuggeren på arbeidsstedet......

Vi har da tenkt at en av oss leaser flishuggeren, men så lager vi en skikkelig skriftlig kontrakt der den andre parten betaler inn 50% av leasingsummen hver mnd.(og at vi har det skriftligpå hvordan vi gjør det med bruk/vedlikehold etc av fliskutter). Og at vi f.eks tar da en timespris når en oss bruker fliskutteren hos kunder slik vi får dekket vedlikehold etc.

Men spm er egentlig:

 

Hvordan er det best å gjøre det med leasingen av utstyr? Bør vi gjøre det slik vi har tenkt det?

Dette gjørest da for å få delt tot mnd leasing på 2 mann og dermed få ned prisen om bare en mann skulle ha eid fliskutteren.

For min sin del så kommer jeg til å bruke fliskutteren med belter mye mer enn de fliskutterene med tilhenger understell som vi har brukt tilvanlig, for vi vil spare mye tid på å belte oss dit greinene er og flise de der enn å holde på å dra greiner til vei for å flisest....

 

Jeg har regnet litt på dette, rask hode regning, men jeg bør greie å få bruke fliskutteren min på 50 dager/kunder i løpet av 1 år og da tar jeg min 1000 kr for de gangene og da skal jeg ha nor inntekt til å dekke min del av leasingen og fortsatt sitte igjen med litt til vedllikehold etc av kutter. 

Er det noen som er eller har vært i samme situasjon og har noen erfaringer???

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...