Jump to content

Fullfor til sau?


Recommended Posts

Planlegger nytt sauhus til ca 300 vfs. Lurer litt på hvilke alternativ jeg har når det kommer til foring. Har fått pris på serigstad/Tks i taket. Blir fort 300tusen komplett. Alternativ er fullfor vogn, men er det bare rullende forbrett som dette  kan kombineres med? 60 m med rullende forbrett koster 400tusen, men da trenger jeg ikkje etefronter. ( -130 000)

hvilke andre fordeler har fullfor til sau? 

Link to comment
Share on other sites

Fullfor kan kombineres med rullende for brett eller takhengt distribusjonsvogn. Fordelen med fullfor vogn og distribusjonsvogn er jo at du kan kjøre flere utforinger automatisk iløpet av døgnet. Slike vogner er lettere og er batteridrevet. De forer antall kg du stiller inn per gruppe.

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor trenger du ikke etefronter med rullende forbrett? Hvis du vil ha fullforvogn, må du jo ikke ha rullende forbrett heller, så lenge du har bredt nok forbrett som du kan kjøre traktor med fullforvogna på. (Tenker med gru på å kjøre en sånn i lammingen, med mindre du får lammesikre etefronter... Jeg har ikke hørt om sauefjøs med fullforvogn.) Eller tenker du på stasjonær fullforblander? Både vogn og blander er ganske dyrt, og jeg mener at du skal ha billig tilgang på andre formidler hvis du skal forsvare en sånn investering. Det er også flere som kjører rundballekutter rett på rullende forbrett.

Link to comment
Share on other sites

Planlegger også sauehus påbygg. Har 200 eteplasser i det vi skal fortsette og bruke og planlegger påbygg for 200 til og ny forsentral. Kommer til og trille trillebår noen år til. Driftssikkert og billig. "Løper fjøs" på en halvtime i dag. Får foret inn og får tint det litt går det også lettere. Men spekulerer mye på om fullforblander/vogn er en god investering. Tipper forutnytting blir en god del bedre og sauen ikke drar så mye inn i Bingen. Men vi får se når alt det andre er betalt hvor mye penger det blir igjen..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...