Jump to content

Automatisk foring


Guest

Recommended Posts

hei!lurte på dere som har auto foring hvor mange ganger i døgnet forer dere og har dere et opphold en periode på natta ? Hva funker best hos dere?da tenker jeg på kutrafikken...

Link to comment
Share on other sites

Har delaval båndforing og fullfor.

forer 7 ganget pr.dag, og har opphold fra 8-12 på formidagen, da fyller jeg blandern og koster forbretet.dyra spiser hele døgnet.dette er oksefjøs med 360 dyr..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest tyvemeter

Forer 8-9 ganger til melkekyrne, melker med vms og fri kutraffikk. Ca. 1/3 av kyrne står ved forbrettet hele tiden. Resultatet er veldig god kutraffikk, dvs. ingen henting av røde kyr. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg er jo medskyldig i en god slump av de automatiske anleggene som rusler rundt i kongeriket.

De fleste legger seg nok mellom 8 og 10 ganger, på melkekyrne og litt mindre på de andre gruppene.

Som tyvemeter sier, så gir det god flyt i kutrafikken, og særlig tilgang til ferskt for til de kyrne som er lengst ned på rangstigen.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! Forer 10 ganger i døgnet til kyr å to til ungdyr men må alikevel hente rødkyr avogtil.bruker dere fore på natta eller har dere stillstand i 4 -5 timer?

Link to comment
Share on other sites

Med tanke på nattfôring, så er det sikkert like mange svar, som det er brukere.

Jeg tenker at det å fôre iløpet av natta er en fordel, slik at man faktisk får utnyttet kappasiteten på budeia skikkelig. Også med tanke på at lavrangerte dyr, da også har en mulighet.

Det er vel ikke til å komme unna med noen røde kyr, med mindre man har 100% styrt trafikk. Men det kan i allefall reduseres litt, med noen beviste managementvalg.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...