Jump to content

Starte med småskala kjøttproduksjon


Guest

Recommended Posts

Vi har en liten går på sørlandet, 160 mål, det meste skau.  Driver pr i dag med utleie av stallplasser.  

Det blir nå kanskje mulighet å få kjøpt noen nærliggende områder med tilleggsjord (forøvrig bare hogstfelt pr i dag).  

Vi lurer litt på mulighetene for å starte med villsau, høylandsfe eller noe i den duren. 

- vi er kun på jakt etter en bi-inntekt

- vet det er mye arbeid for lite inntekt ( har hatt hest i alle år, vant med dyr, mye jobb osv), men trives godt på bruket 

- tenker villsau/ høylandsfe, for å kunne utnytte noe av skogen vi har, og som kan gå på utegang ( er klar kravene til utegang).  

- ser det er økt popularitet ifht småskala kjøttproduksjon; fra frittgående/økologiske dyr.  Og tenker på om noe slikt er mulig? Eller er dette markedet mettet?

Noen som har tips,råd, erfaringer?  Evnt hvor jeg kan lese mer, hvem jeg kan snakke med?  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest Anonym

Store penger blir det nok ikke, hadde ikke startet opp med høylandsfe viss ikke interessen for dyra og åpning/rydding av landskapet var tilstede. Har noen få dyr for landskapspleie og sjølberging. Robuste dyr som spiser det meste. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...