Jump to content

Kalvedrikk automat.


Guest

Recommended Posts

Hei. Hvilken automat skal jeg kjøpe?

Forer mest med pulver, men også helmelk.

Den skal betjene ca. 12 stk. kalver på maks.

Håper det er noen her som har meninger og erfaringer.

Link to comment
Share on other sites

Guest navara_1
Hei. Jeg har hatt en DeLaval CF150 siden 2008, og kan absolutt anbefale den. Kalvefôringa tar nå ca. 5 minutter pr. dag. Denne er fin å bruke melkerstatning i, og samtidig blande inn ferskmelk når man har noe til overs. En annen stor fordel med denne automaten er at den også tildeler kraftfôr, slik at du får oversikt over hvor mye kraftfôr hver enkelt kalv spiser, og kan tilpasse avvenningen fra melk til dette.
Link to comment
Share on other sites

Sist jeg sjekket var Lely, DeLaval og Gea automatene prikk like og levert av Førster Technik i ulike farger. Sjekk pris og kjøp.

Vi har kjørt med automat siden 1991, og det er billig arbeidskraft. Som all annen arbeidskraft trenger den gode arbeidsforhold, dvs. vann, såpe og daglig omsorg.

Ikke vær redd for automaten, den gjør jobben.

Link to comment
Share on other sites

I praksis er det vel bare to alternativer. Delaval sin cf maskin, og förster sine automater, som forøvrig er å få kjøpt i fem farger: försters egen, delaval, lely, gea og sac (og dertil hørende styreprogrammer dersom du ønsker systemmasin styrt fra pc). Det fins noen maskiner fra andre leverandører, men service og deleforsyning er viktige stikkord. En ny stand alone förstermaskin med kraftfôrstasjon koster fort 130.000. Denne kan utrolig mye mer enn cf150, men til det antallet kalver du skal fôre samtidig vil du få mest valuta for pengene i en cf maskin, eller en godt brukt förstermaskin.
Link to comment
Share on other sites

Har hatt Urban i ca 10 år og er kjempefornøyd. Særlig med vaskesystemet. Har brukt både pulver og søtmelk. Svakheten er service i mange områder,men har du en forhandler i nærheten du stoler på, anbefales den.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...