Jump to content

Pusseskuffe med tilt fra Lynnebakke - min erfaring


Guest

Recommended Posts

 

Jeg bruker nettet flittig for å undersøke andres erfaringer før jeg handler maskiner og utstyr. Da vi leitet etter en rimelig pusseskuff til 5tonns minigraver kom jeg over et firma i Bærum som solgte et produkt jeg følte var «godt nok» for oss til en grei pris. Vi graver ikke mye, blir planering, noe utgraving for bygg, anlegning av gårdsvei og grøfting.

Vi har graveskuff og smalskuff, og da vi forhørte oss om profilskuff til åpne grøfter fikk vi vite at de aller fleste bruker pusseskuff med tilt. Som sagt så gjort.

 

Erfaringer med Lynnebakkens pusseskuff: Skuffa ser bra ut. To sylindere og er helt grei i bruk. Lite å utsette på den (ut fra vårt behov), MEN etter et lite års bruk brøyt/brakk festet til den ene sylinderen av og de tre gjenværende var bøyd. Vi tok kontakt med Lynnebakken og fikk til svar at det måtte skylles feil bruk (skuffen var kun til pussing) og de viste lite vilje til å hjelpe med å løse problemet. Jaja, jeg mener dette er en produktsvakhet, men vi tok skuffa til et mek.verksted som byttet ut det nødvendige og sveiset i nye bolter.

 

Problemet tror jeg er at tappene (ø20) som sylinderne sitter på har et M10 hull i midten som er for dypt. Dette er for å låse sylinderen med en skrue, men burde bare vårt 5-8mm dypt, slik at godstykkelsen ville vært større der påkjenningen er størst. Tappen ble "klippet av" like på innsiden av sylinderstangfestet, der burde det ikke vært borret ut et M10 hull.

 

Dette er ikke ment som reklame eller kritikk, men for å hjelpe folk som er i situasjon jeg var i for et års tid siden.

 

ProduktInfo:

Lynnebakken as (Harestua)

http://www.finn.no/48006359

S-40 pusseskuffe fra 180 til 260 liter, passer maskiner fra 2,5 tonn til 6,5 tonn bredde på 120 cm. 9.900 kr

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Med andre ord, ville skuffa vært bra nok hvis du hadde byttet til mer solide bolter med en gang? En kompis lurte på å kjøpe slik til sin 8 tonner, men har foreløpig sveist ny bunn i den gamle som var utslitt.
Link to comment
Share on other sites

Guest knutmartin

Skuffa er god nok for oss, og ut over problemet med boltene ville vi vært veldig fornøyd så langt.

Greit å vite hva som er evt. svakheter, og er ikke all verdens av jobb å få fikset, hovedproblemet er at det sjelden passer at ting ryker.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...