Jump to content

Liten gårdsgraver. Felleskjøpets Yuchai minigravere?


Guest

Recommended Posts

Hei.

Vi vurderer å anskaffe oss en mindre gravemaskin til gården. Den vil i hovedsak bli brukt til litt grøfting langs grusveier, samt litt grøfting på jordene. Holder til på Vestlandet, så er små forhold og har derfor ikke vurdert noe større maskiner.

 

Vi er nå usikker på om vi bør velge en 3.5 tonns maskin eller en 5 tonns maskin? Vi har et budsjett på ca 250.000 kr. Vi har da funnet ut at vi kan få en ny Yuchai maskin fra Felleskjøpet på 3.5 tonn til ca den prisen, eventuelt en eldre 5 tonns maskin. Har blant annet sett på denne: http://www.finn.no/finn/b2b/construction/object?finnkode=47046950&searchclickthrough=true (Komatsu PC 50 MR-2 2007)

 

Spørsmålet er så om vi skal gå for en litt mindre ny maskin, eller en noe brukt 5-tonner. Er det noen som har erfaring med Yuchaimaskinene til Felleskjøpet? Kunne vurdert en ny 5 tonner derfra, men det blir egentlig dyrere enn planlagt.

 

Tar gjerne imot tips til andre maskiner.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Hei, egen graver er morsomme saker. Jeg skal ikke anbefale et merke foran et annet, men syntes dere bør gå for 5t maskin med rund hekk. Sikkert mange maskinkjørere her som har gode argumenter på hvorfor, men har inntrykk av at 5t er sterkere enn 3t, dessuten har de større rekkevidde. Lykke til.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Vi har akkurat kjøpt Kubota 5 tonner som gårdsgraver. Jeg ville valgt en 5 tonner pga lastehøyde og litt større rekkevidde...

 

Med det budsjettet tror jeg uansett du kommer til å få en veldig bra maskin.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Eg ville gått for 5 tonn kanskje 8 tonn pga. rekkevidde, lastehøyde og brytekraft....

fordelen med en større maskin er at når en skal grøfte er det som regel bløt å da setter man seg ikkje så fort fast med en stor maskin kontra en liten. Enn har også større kapasitet med enn stor maskin da ting som regel skal skje fort i vårvinnå. 8 tonnerene til new Holland/kobelco er gode maskiner

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Når vi kjøpte gravemaskin så var vi egentlig på utkjikk etter en 8 - 12T maskin siden vi egentlig ikke trenger mer. Vi fikk tilbud om å kjøpe en 20T (Äkerman EC200) av en nabo og slo til. Prismessig ble det ikke så ille siden etterspørselen etter så store maskiner brukt er ikke så stor. &quot\;Problemet&quot\; med de er at de er så store at man må ha lastebil for å transportere de siden flytthengere til traktor blir for små. Vi belter derfor maskinen mellom jobbene hjemme siden det ikke er så langt.

 

En fordel vi har sett i etterkant er at vi slipper å bli spurt om vi kan stille med maskin til dugnad i idrettslaget osv siden da blir det fort 10 000kr i flytting med lastebil.

 

Det går også veldig fort å grøfte med siden den har litt over 900L graveskuff, og blir det snakk om nyland så er den kapabel til å rive opp stubber osv.

 

Glad i drivstoff er den også.

 

Om brukt derfor er ett alternativ så vil jeg annbefale deg å se på større maskiner også siden etterspørselen for de er lavere.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Det høres vel kanskje ut som om 5 tonns er det fornuftige å investere i.

Noen forslag til hva en bør kjøpe for ca 250.000 ?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Stefanesai_1

Mange har gode erfaringer med Caterpillar sine 5-6 tonnere. Gode å kjøre og god kapasitet. Aner ikke prisnivå men burde være mulig å finne en som ikke er ihjelkjørt til en ok pris.

 

Slik maskin med rotortilt og pusseskuff så leder du med flere hestehoder :-)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hei

 

Jeg ville kjøpt så stor maskin du får som er nogenlunde stram i fisken.

 

Større graver:

 

Jobben går fortere.

Større graver er bedre å kjøre.

Ikke like interessant å &quot\;låne bort&quot\;, som andre påpeker. Små gravere er veldig populære å låne.

Du får sannsynligvis mer maskin for pengene.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

vil bemerke at jeg ikke er noen merkesnobb. Har kjørt Zetor hjemme siden tidenes morgen, og når jeg drev gården selv, og samtidig kjørte snømåking i Oslo, var det med 15 år gamle CASE IH 745 og 844XL traktorer.

Jeg har i dag selv en minigraver, og har derfor studert de kinesiske graverne til FK. Førsteinntrykket mitt er at de ser ut som noe skikkelig skrammel. I motsetning til minilasterne til FK, ( AVANT ) har minigraverne rar Comfort, alt av konstruksjonsdetaljer ser snålt ut. Ærlig talt syns jeg det er litt rart at FK har satset på akkurat DETTE merket. Jeg kjører litt utleie på maskina mi, men valgte heller en CAT som hadde kjørt ca 600timer framfor en NY kinesergraver. De er rimelige, men jeg tror likevel jeg ville valgt noe annet. Selv om FK borger for bunnsolid deleforsyning og service over hele landet, synes i alle fall ikke jeg det alene var nok. PON, Volvomaskin og HYMAX er vel også til stede i ca hele landet...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Anonym

Sist jeg oppdaterte meg på gravemaskiner, så var ikke yuchai eller lignende &quot\;kina maskiner&quot\; godkjent for bruk i norge. Dette fordi at di ikke er CE merket og ikke har godkjente samsvars erklæringer. Det fantes ikke godkjenning på hutigfester heller...

 

En anleggsmaskin skal godkjennes av godkjent mekanikker hver 12 mnd, uansett om du er en liten gårdbruker som bruker den på egen eiendom eller om du er en stor entreprenør. Maskin blir ikke godkjent om påkrevd papirer og erklæringer mangler..

 

Er ikke sikke på hvordan disse maskinene er nå til dags da det er noen år sidem det var snakk om dette, men ring FK å få div info om erklæringer og div, så dobbelsjekket du dette med feks volvo maskin service. Da volvo maskin er har litt mere greie på dette enn både meg og Fk, vil jeg tro\;)

 

Skader du deg selv eller andre uten godkjent maskin, så sitter du i saksa..

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Hva er reglebe for dette med godkjenning? Maskinen må altså godkjennest hvert år om jeg kun bruker den sporadisk til småjobber på egen gård? Er det noen grense for størrelse osv. Hvordan er det med traktorgraver/graveaggregat til jordbrukstraktor?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Hovedregelen er at en beltegraver skal sertifiseres hvert år, selv om den kun brukes på egen gård. Ved lite/sporadisk bruk er det nok med annethvert år. Det må da foreligge en erklæring på dette. Det trengs ikke sertifisering om maskinen er under grensa for maskinførerbevis (15 kW motoreffekt), men den skal kontrolleres av en person som er kyndig. Dette har jeg gjort selv, men det skal dokumenteres.

Ang. kinagraver ville jeg ikke hatt dette selv.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Liten rettelse til &quot\;liksombonde&quot\;.

 

CAT lager alle maskiner ned til 2.7 tonn selv. Også maskinene under 2.7 tonn er laget på en CAT dedikert linje på Wacker Neuson fabrikken. Ingen ymse fabrikater som det ble sagt.

 

Gammel tråd, men det skal være sagt!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
Guest øyvind høgslund

Det utsagnet faller i grus bokstavelig talt, jeg har bare Kjørt 5-6 tonnere i alle varianter gjennom 18 år, den aller beste, med lengst rekkevidde og utmerket kvalitet er nettopp pc 50, nå pc55.

Det du sier der er bare tullball.!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nå var det vel først i 2015 at Cat annonserte att alle maskiner skulle være egne maskiner, før dette har hvertfall Yuchai og Mitsubishi vært brukt. Både med 100% produkt fra begge levrandører og samarbeidsprosjekter med deler fra både CAT og Mitsubishi / Yuchai

Har vært opptil flere hissige CAT kjøpere når de fant ut de betalte for CAT og fikk Kina maskin!

Skal ikke si noe galt hverken ene eller andre veien jeg, Kina lager både bra og mindre bra utstyr, men jeg ville holdt tungen rett i munnen og sjekket både en og tre ganger om valget nærmer seg en leverandør med usikre familielinjer.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...