Jump to content

Kjøp av minigraver. Kubota?


Guest

Recommended Posts

Hallo!

 

Tenker å kjøpe minigraver for utleie, ca. 5 år gammel. Vekt ca. 1800 kg. (pga. transport med bilhenger). Leste på forumet en gang at Kubota var "kongen av minigravere", men det var ikke begrunnet. Jeg fikk aldri svar på hvorfor heller. Er Kubota bedre enn andre kjente merker? Evt. hvorfor? Andre anbefalinger? Noen av de kurante merkene man bør styre unna?

Takknemlig for svar!

Link to comment
Share on other sites

hei!

Har ikkje så mykje erfaring med dei små maskinene, men har sjølv ein 97 modell KX161-2 ,ca 5 tonn, gått ca 5500 timar, og den held seg i allefall godt. Motoren lek ikkje ein dråpe olje, og hydraulikken fungerer veldig smidig og fint! Så eg vil i allefall sei at kvaliteten på Kubota er bra!

kan i tillegg nevne at eg lånte den vekk til ein kar, og han sa at den var minst like effektiv som en 8-tonnar som han var vand med å bruke. Både rekkevidde og styrke på maskina fekk mykje skryt frå han! :)

 

Kanskje ikkje direkte relevant for ditt spørsmål, men nevner det likevel :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Hva med Cat, Volvo og New Holland? Noen merker man ikke bør kjøpe, evt. hvorfor? Er fortsatt i sonderingsfasen, men tenker å kjøpe i løpet av vinteren/våren
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

at Kubota er bra , det er godt mulig - men Konge , nja - det tviler jeg litt på .. Det blir litt smak og behag - de fleste anerkjente leverandører i dag har gode maskiner .

Cat har outsourcet produksjonen , det er rett ..

Men Hitatchi , New Holland , Volvo og komatsu produserer sine egne versjoner - som alle er bra :

jeg skal avhende mimn volvo ec 25 nå - gi meg en lyd om det er av interesse - den går billig - 2005 mod

Link to comment
Share on other sites

Har ein volvo ec55b frå 2005. Heilt grei maskin, har hatt den sidan den var ny. Eit stort minus og det er varmeapparatet, eller skal eg heller sei mangel på dette. Dyseplasseringa er og heilt bak mål. Dette fører til mykje dogg på vindauga når det regnar/ er kaldt ute. Noko som igjen fører til at døra må vere opa heile tida. Ikkje ideelt.
Link to comment
Share on other sites

RefRe: Kjøp av minigraver. Kubota?

21. januar 2013 17:16:29

..liten korreksjon ..små cat under 8tonn blir prod. av andre ja.

Hitachi under 6tonn blir prod. av Airman..(heilt identiske)

 

Hitachi blir ikke produsert av Airmann, det er Hitachi som produserer Airmann sine maskiner, Airmann er derfor helt identisk med en Hitachi bortsett fra fargen og leverandøren, dersom du kjøper en Hitachi vil du samtidig kjøpe fra Nasta som er en trygg og solid leverandør, firmaet har holdt på siden 1929 og har hele tiden hatt salg og service som sitt virke, de er godt forspent over hele Norge med egne lokale servicelokaler og mekanikere.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...