Jump to content

Henger til gard


Guest

Recommended Posts

Er i ferd med å trappe opp drifta fra et heller labert nivå, og det medfører mer transport. Strengt tatt er garden fremdeles et småbruk med 50 til 100 sau, men tilgangen på leid transport er såpass dårlig at her må man klare seg sjøl, og da duger ikke den lille gamle tretonneren.

 

Skal transportere rundball langs veg med bakker både oppover og nedover, av og til vedpaller/storsekker og litt tømmer, og samtidig bør hengeren være lett og smidig nok til å kunne kjøre masse, også på bæresvak jord og trange teiger... Traktoren er en Valtra A95 med laster. Er åpen for alle merker, nytt og brukt, men har ikke råd til noe gullbelagt.

 

Hva mener folket – størrelse, merke, modell osv?

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Hei. Du trenger en foss eik lettdumper av den litt eldre sorten. Lav egenvekt og solid konstruksjon. Er du heldig kan du finne en med kornkarmer.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Eit godt, og kanskje rimelegare alternativ, til Foss Eik, er Orkel TX 90/TX 100 lettdumper. Praktiske hengarar til all slags bruk.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Jeg kan ikke noe om Foss-Eik lettdummper men utaler meg på generelt grunnlag.

 

Skal man transportere rundballer og ved på pall ville jeg ha foretrukket en henger med muligheter til å legge ned sidekarmene for lettere av-/ pålessing.

Det er greit å skyve paller og rundballer innover planet når man lesser på, men vanskelig og få lesset av uten å bruke lastestropp for få lesset av. Lasteren har som regel ikke så lang rekkevidde.

Er man avhengig av at plasten er hell etter transporten er det også fordel at rundballene ikke blir skjøvet fram og tilbake over plane, ved av-/ pålessing.

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Enig med ro, jeg vil anbefalle en 8tons foss eik gårdshenger, med terkarmer og hydraulisk lemm, en rubust henger med ned leggbare karmer, karmene er solide og kan erstates av prisen av 2×8 om man skulle ødlege en, karmene til kornhenger egner seg lite til massetransport.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...