Jump to content

Epler?


Guest

Recommended Posts

Har noen naboer som tviholder på småflekker med epletrær, og naboen plantet ut ca 4 mål epletrær i høst, mens resten er forbeholdt korn. Virker for meg som det er noe å tjene på epler siden mange holder deler av jorda si til dette.

 

 

Bor i buskerud.

 

Håper noen kan gi meg noen tilbakemeldinger...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Anonym

Etter det jeg har hørt så er det veldig bra tilskuddsordninger for planting av epletrær. Så det er nok derfor noen satser på det. Men det er bare noe jeg har hørt, jeg har ikke satt meg inn i det selv.

 

Hvis man regner på hvor mye man får solgt eplene for, og sammenligner med hva det koster å plante og drive med slikt, og ikke minst hvor mye jobb det er, så skjønner men raskt at det ikke er markedsprisen som gjør epleproduksjon attraktivt for å si det slik.

Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Var på møte angående fruktdyrking for noen år siden. Og der hadde dei kalkyler som viste svært god økonomi i frukt trær. Men som i alt annet kom ikkje pengene av seg sjølv.
Link to comment
Share on other sites

Guest billy_the_kid_1
Tilskudd varieerer mellom 1,67 og 5,90 kr kg alt etter sort og i hvilken sone du er i. Satsen er for frukt og bær. Så viss du trur det er tilskudda du blir rik på det så gi gass.....
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
I den bransjen tror jeg ikke man blir rik av verken tilskudd eller noe annet, så er det sagt. Men det gis nok en del tilskudd for nyplanting også såvidt jeg vet, ikke bare pr kg ved salg. Jeg har ikke tenkt å satse, er bare nysgjerrig på hvorfor noen gjør det, for lønnsomt uten støtte er det nok ikke.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...