Jump to content

Odelslova og kårbolig


Guest

Recommended Posts

Hei ! Blir en lang inlegg men "stay with me" vær så snill :)

 

Kona og jeg har flyttet tilbake til hennes familiengård. Hen er eldeste i familien av 5 og har beste odelsrett. Eiendom har et hus som er delt i 2 horizontalt. På andere etagje bodde svigers som er pensonister ( 62 år) begge to. I 2012 er oprettet en kontrakt om overtagelse og i den tid var det helt klar vi skal overta gård.

Så flyttet vi in i første etage og renoverte hele etage til modern standard. Vi har heller bare et soverom, som er liten på en familien på 3. Vi trenger større plass.

 

Men... Nå ser det ikke ut sviger vil vi overta gård i det heletatt. Vi har nå investert mye penger og huset krever mye vedlikehold som er ikke gjørt siste 20 år. Vi har ryddet mye og gjørt absolutt mye arbeid på gården å prøve å forbedre standard av hele bruket.

 

Sviger står som kausjonist på "oppussingslånet", men vi ser nå ingen utvei av dette. Helst fortsetter vi å bo her , uten svigers, så vi slipper å krangle om gård hver eneste gang vi ser hverandre. Men svigerfar ønsker ikke å flytte..

Det er helt demotiverende å gå ut å gjøre vedlikehold på huset eller låven når det er ikke din. Ihvertfall når denne vedlikehold er liten ting som kunne vært gjørt flere år tidligere.

 

Hvem vet en utvei? Tips eller tricks? Vi er helt svart... :(

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke moro å komme i den situasjonen du er i nå. Selv om kona di har odelsrett så har hun ikke rett til å overta før foreldrene hennes vil selge. Så dere er prisgitt hva gamlingene vil. Hvis de bare er 62 år så kan det ta 40 år før dere får overta. Dere har antagelig bare ett eneste pressmiddel. Og det er å flytte. Hvis dere flytter så må gamlingene gjøre jobben selv. Det vil de nok ikke, så da blir de mer medgjørlige mht overtagelse.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...