Jump to content

Gårdsdrift fra scratch


Guest

Recommended Posts

Har arvet ett småbruk i Bø i Telemark. Frem til slutten av 80tallet var det planteskole her men siden den gang har det ikke vært driftet.

Jeg og samboeren min har lyst til å skape litt liv her og kanskje få en bi-inntekt men har vansker med å bestemme oss for hva vi skal drive med. Plassen er ikke stor ( http://gardskart.skogoglandskap.no/map.html?komm=0821&gnr=6&bnr=8 )

og utstyrsparken er rimelig skranten. (Har en liten Iseki uten frontlaster, jordfres, harv og vedkløyve.) Virker som om de fleste driftsformer idag krever større plass og/eller veldig høye oppstartspriser og vi er vel litt redde for å låne massevis av penger uten erfaring med gårdsdrift fra tidligere. Men litt er man jo selvfølgelig villige til å satse. =)

 

Er det noen som kan forbarme seg over oss og hjelpe oss litt på vei? Hva skal vi gå igang med? Og hvordan går vi fram? =)

 

 

Div. info:

 

Jeg er 28år og samboeren 23. vi har en sønn på 2mnd. Begge er i arbeid til daglig.

 

I låven er det "pakkerom" med termodører, Jordkjeller med termodører og ellers er den ganske vanlig.

 

Bakken ned mot elva er hogd for noen år siden og vi har halvveis bestemt oss for å gjerde inn hele bakken og holde villsau der for å holde vegetasjonen nede. Det er da tenkt at sauene kan gå inn og ut av møkkakjelleren på sør-sida av låven som de vil.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...