Gå til innhold

Hvor levere tomme ensileringsmiddel/olje, bensinkanner ol gratis??


Gjest

Anbefalte innlegg

Har snart eit heilt rom fullt av tomme kanner. På miljøstasjonen kan dei leveres mot betaling, men finnes det ikkje mottak for tomme kanner gratis??
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Apple_farmer_1

Du skal få levert all plastemballasje gratis såvidt jeg har skjønt, se her:

http://www.grontpunkt.no/gjenvinning/naeringsliv-og-landbruk

Det er også en link hvor du kan søke på din kommune og se nærmeste innsamlingssted. Det er vel ikke alle typer ensileringskanner man får levert lenger, jeg har bl.a. liggende endel GrasAAT-kanner som det ikke er pant på lenger såvidt jeg har skjønt. Ensil1 tror jeg fortsatt går greit på FK.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Når det gjelder graasat kannene, så er det Norgesfor som har det i systemet sitt. Går ut i fra at forhandlerene tar tomme graasat kanner tilbake.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

FK tar nok imot tomme ensil1-kanner, pga at det er pant på dem, men eg bruker ikkje ensil 1, så det hjelper ikkje meg.

Norgesfòr her har ikkje mottak for tomme kanner sa dem, snakket med dem i går.

Miljøstasjonen tar betalt, og eg synes at det er dyrt nok og kjøpe, og betale miljøavgift på olje, bensin og ensileringsmiddel, om ein ikkje skal måtte betale for og bli kvitt kannene til slutt også.

Håplaust, så det blir nok eit gedigent st.hansbål av kannene tenker eg, sjøl om eg er motstander av og brenne plast og annet slik plastavfall :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest dag_1
Det finst 2 typer miljøstasjoner, dei som har avtale med grønt punkt og dei som ikkje har det :) Dvs at har miljøstasjonen avtale med grønt punkt så tar dei ikkje betaling for dei tinga som er med i avtalen, men har dei ikkje avtale, ja då må du nok betale. Sjekk på nettsida til grønt punkt, så ser du kvar og kva du kan levere gratis.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Er opp i same problem sjølv, tok kontakt med norsk gjennvinning Igår. Dei tok imot viss kanner var reingjort og stable på pall med plast rundt. Levering i lause vart det kravd betaling for. Greit nok det, har vel med logistikk for mottager å gjere.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest dag_1
Tar NG betaling i laus vekt??? Då kan eg tenke meg at dei ikkje presser dei sjølv, men frakter dei videre til eit anna mottak. Jobber sjølv innen transportbransjen, og har sett pressa bunter med kanner, lanbruksplast, pp-sekker m.m
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Min lokale miljøstasjon er tydelegvis uten avtale med grønt punkt da :(

Burde egentleg slippe å betale miljøavgift på produktene her da, siden man må betale sjølv for å bli kvitt avfallet.

Har egentleg samme problem med spilloljen også. Har stående ca 400 l spillolje på 2 stk 200l fat som eg ikkje veit hvordan eg skal bli kvitt....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym
Jeg bor i en kommune som ikke akkurat er kjent for å ha brukervennlig avfallsmottak. Men plastkanner kan jeg levere gratis på miljøstadtasjon. Når det gjelder spillolje er det firmaer som henter det gratis, i alle fall her i Østfold. Ta kontakt med miljømyndigheten i din kommune så får du nok opplyst om hvor du skal henvende deg.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Apple_farmer_1
Her oppi dalen har vi flere ganger hatt innsamlingsaksjoner organisert av Bondelaget/landbrukskontoret hvor vi har samlet hhv metallavfall og spillolje på en oppsamlingsplass til en avtalt tid. Deretter har avfallsselskapet kommet og hentet alt på en gang. Bondelaget har da stilt med vakt som har passet på at det bare er sortert godkjent avfall som blir satt igjen, og da vi leverte olje var jeg med for bondelaget da de kom med sugebilen. De sugde da opp fra både fat og kanner. Deretter fikk vi levert de tomme kannene gratis på avfallsanlegget.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Bor nok i ei av værstingkomunene når det gjelder service på miljøstasjonen eg ja. Detta burde da vært likt for alle. Er da ein miljøgevinst å få samlet inn mest muglig av slikt avfall. Til og med glassruter må me betale for å få levere her.

Ein del av problemet her er nok at han som styrer/er mottaker på miljøstasjonen, er så høy på pæra at ein skulle tru at han jobbet som livvakt for verdens mektigste mann, istedet for å kun ta imot søppel....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonym

Vi tok vare på kannene da det ble slutt på panten og kjøpte grasaat i 1000l container året etter og har gjort det siden. Da fyller en 8-10 kanner for gangen under slåtten. Setter containeren på en gammel traktorhenger slik at man kan ta med syra til det jorde man holder på,så slipper han som kjører vognene og dra med syrekanner fram og tilbake på veien. Bare pass på og bruke koblinger og slanger som er tette og tåler syre. Bonusen er at du sparer ca. 2 kr. pr liter syre i innkjøp.

Rundballe plasten leveres gratis på kommunens returpunkt,ca 15km og kjøre,men prøver og samordne det med rundballehenting.

Spillolja samler vi i 1000l container av samme type som syra kommer i. Når den er full tar vi kontakt med en mottaker som jeg ifarten ikke husker hva heter,men i allefall får vi faktisk betalt 1kr.pr.liter om spillolja er såpass &quot\;ren&quot\;(dvs. fri for vann og kjøle veske) at den kan brukes til fyringsolje produksjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Apple_farmer_1

Spillolja herfra gikk til en sementfabrikk sa sjåføren av sugebilen. Hadde inntrykk av at de fikk litt betalt for den, han sa også at de kunne komme og hente på gården hvis jeg samlet i 200 liter fat slik at de fikk med seg en del på et stopp.

Rundballeplast har jeg faktisk fått betalt for når jeg har levert den rett til omlastingsstasjonen to kilometer unna i stedet for å kjøre til miljøstasjonen 10 km unna. Er vel noe med at de har spart et ledd med lasting og transport. De har da betalt etter vekt. Når jeg har levert kanner (olje, vaskemidler o.l.) har kravet vært at lokk skal være av, såpass rene at det ikke renner noe ut av de og at 6-10 stk er bundet sammen i håndtaket med rundballegarn slik at de får med seg en haug av gangen når de laster med klyp på gravemaskin og kan komprimere når lokket er av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...