Jump to content

Jordrotter


Guest

Recommended Posts

Hei!

 

Sliter noe alvorligmed jordrotter på gården.

 

Noen som har noen effektive tips for bekjempelse?

 

Fungerer de strømgreiene enn kan putte i jorda?

 

Har katter og til og med en hund som graver de opp og spiser de, men det har liten effekt :(

 

Takker for alle svar

Link to comment
Share on other sites

Har selv kastet flere 100 runballepresse pga dette j**** dyret! Å konklusjonen er at sprøyting å plog er det eneste som virkelig hjelper. Det nytter ikkje å basere seg på å drepe en og en.
Link to comment
Share on other sites

Guest Lars_A_1
For å unngå att jordrottene etablerer seg er det viktig med lite ugras i enga, de er særlig glad i løvetann og høymole. Også trives de godt der det er steingjerder hvor det ikke blir slått helt inntil. Finnes mange kreative måter å bekjempe disse på hvis du skal ta ut en og en. Du kan ta en slange fra eksosrøret på en moped og sette ned i hullet, da kommer han opp en tur. Eller så kan du ta acetylen/oksygen og fylle ned i gangene, da bør du stå på god avstand når du tenner på. Skal du bli kvitt alle må du pløye/sprøyte. Det forutsetter att naboene dine også gjør dette, hvis ikke tar de fort turen over. Mener å ha hørt att det finnes en frøblanding til bruk der man er plaget med jordrotter.
Link to comment
Share on other sites

Guest Beitebruker_1
Du bør også vurdere å kutte ut kløver i frøblandinga. Jordrottene er glad i det meste med store røtter. Står en del nyttig på Oppdal landbruksrådgiving sine sider.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest Anonym

Her er løsningen !

Vi har en jordrottedestruktør maskin, en maskin som har en 5,5 hk honda motor (dette for å få høyt trykk) det er en dieseltank på maskinen som går i en spesiel eksospotte, den forbrenner ikke diesel, men lager en stor røykutvikling og produserer gassen kulldioksid, med det krafigie trykket, så er det liten mulighet for jordrotte/vånd til å unnslippe.

ingen sekunder forgiftning på andre dyr, til info så virker ikke noen form for gift på disse, de spiser bare ferske røtter fra planter, den lille giten de måtte få i seg blir nøytralisert fra deres egen kost, ett vitamin som heter k1 i rotsystemer. ta kontakt 47463160 eller sk@log.no

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...