Jump to content

Trepunkt MF.


Markus_S_1

Recommended Posts

Her er det snakk om å dele erfaring,og det er snakk om trepunkt på MF 600,men kunne jo like godt vært på 100,200 eller 500 serien.Er det noen som har opplevd at løftearmen på en side,har vridd seg på selve løfteakselen,slik at hele trepunkten står på halv 12.Har skjedd hos meg 2 ganger,men så skiftet jeg ikke ut noe første gangen.Det ser ut som at jeg må bytte ut løftearmen,og at den har slitte spor på innsida av stjerna som tres inn på akselen.Armen koster litt over 900 kr,så den er grei å bytte ut.Min MF har hjelpesylinder på akkurat denne sida.Jeg kunne vell tenkt meg å montere på begge sider,for å løfte mer jevnt.
Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1

Ja, jeg har byttet denne akselen på en 690.

Den gikk med slåmaskin som hang på høyre sida, mens hjelpeløften satt på venstre. Og akselen bøyde seg så den ble lavest på høyre sida. Jeg flyttet hjelpesylinderen over til høyre sida, og det gikk bra etter det.

På gamle traktorer satt oftest hjelpeløften på venstre sida, for en gammeldags plog er jo tyngst på venstre side.

Link to comment
Share on other sites

Guest Oddbjørn_1
Jeg sa at akselen var bøyd, men jeg mente vridd. Akselen vrir seg som en torsjonsstav. Jeg har sett vridde akslinger på flere traktormodeller. Det som vrir akslene er skjeve løftekrefter over på ene sida, først og fremst av slåmaskiner. Men man kan også være uheldig og vri akslingen om man bryter opp en stein med svansen, kjører av vegen med bakmontert skjær el.l. Jeg har også hørt om at akslene har vridd seg med semi-vendeploger, som gir voldsomme krefter når de slår over fra en side til en annen.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...