Jump to content

Fjernstyring til vinsj etc....


Bakkjen_1

Recommended Posts

Satt og surfa på pcen og var innom ei norsk side for ei tid tilbake der dei solgte arbeidslys og liknande. Såg at dei og hadde 12v fjernstyring som kunne brukast til vinsj og andre ting.

 

Problemet er at eg klarer ikkje å finne igjen denne sida......

Er det noken noken som har betre hukommelse enn meg? Evt tips om denne sida eller andre sider med 12v fjernstyring hadde vore topp!!

Link to comment
Share on other sites

Jeg husker noen som solgte nye vinsjer med den løsningen du beskriver på Finn, fjenrstyring via en 12V aktuator av samme typen som sitter på heve/senke-bord eller forhøstere.

 

Problemet med en slik løsning er at du må kjøre aktuatoren begge veier, den går ikke tilbake av seg selv når du slår av spenningen.

Selv om man lager en automatisk funksjon slik at dette skjer når du slipper knappen på fjernkontrollen så tar det for lang tid, i tillegg er en slik løsning lite robust og både elektronikken og aktuatoren kan feile på en slik måte at vinsjen ikke slutter å hive når du forventer det.

 

Du kan lage en slik selv av en fjernkontroll med rele, en kretsvelger og en bremsesylinder med fjærretur, eller du kan kjøpe et ferdig sett fra http://www.weimer.se/shop/

Søk artikkelnr. 82920 eller Radiosats för mekanisk driven vinsch

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Gløm alt om fancy fjernstyring, det må være enkelt og reparerbart når du står til navet i myra. Har en -88 kort Pajero 2,5 Turbo som har gått i skogen i 10 år. El. winch Warne ( China Copy ) 4 kW, 4,3 tonn. Bruker startkabel mellom batteriene ved tunge drag, ( 2 batt. i Pajeroen ) for ikke å overbelaste batteriet der hvor winchen er tilkoplet. ( utjevning ) Handgassen på 2000 o/m. Kastblokk er flittig i bruk, anbefales. Husk, 12 v wincher er ikke bare leketøy, de er potensiellt livsfarlige ved uvettig bruk.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...