Jump to content

Valtra - vendegir


6R125

Recommended Posts

Guest ValtraN92_1

Skjønner ikke helt hva du mener med å programmere firhjulstrekket??

Men hurtiggir fram og bak programmeres veldig enkelt. Hurtiggir må stå i manuell, ikke auto 1 eller auto 2. Deretter er det bare å holde inne knappen under vendegiret for å lagre start hurtiggiret i den retning vendegirspaken står. Dette kan gjøres kjørende eller stille. Retningen på vendegirspaken er det som er avgjørende.

 

F.eks: sett spak forover, klikk opp hurtiggir til 2, hold inne knappen under vendegir i noen sekunder så det kommer opp to streker i hjørnedisplayet og traktoren begynner i 2. hurtiggir hver gang du setter girspaken forover. Tilsvarende kan du lagre et annet hurtiggir bakover. For å nullstille: sett vendegir i nøytral, og hold inne knappen. Da beholder traktoren aktuelt hurtiggir hver gang du vender.

 

Lagrede verdier forsvinner ikke selv om du av og til bruker automatgiring.

Link to comment
Share on other sites

Guest ValtraN92_1
Kom forresten på hva du mener med firhjulstrekket. Ingen programmering, men i midtposisjon står firhjulstrekket i auto. Det kobler inn når du senker redskapen med vippebryteren (aktiveringsknappen for 3-pkt) og ut når du løfter med den bryteren på vendeteigen. Det samme gjelder diff.sperren.
Link to comment
Share on other sites

På eldre hitech modeller, før serienr. X23101, har du ikke mulighet til å endre hvordan vendegiret skal koble. Da må du få en servicemann til å kalibrere vendegiret. På hitech traktorer etter X23101, kan man gå inn i kundemenyen å justere hvor \&quot\;hardt\&quot\; vendegiret tar. Dette står beskrevet i instruksjonsboken på de aktuelle modeller.

 

Når det gjelder midtposisjon på 4wd bryter mener jeg at dette er en funksjon der 4wd blir styrt av sperrebryter. Dvs. når 4wd bryter står i midtposisjon og sperren er innkoblet er også 4wd innkoblet. Mulig jeg tar feil, men har tolket litteraturen dit.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...