Jump to content

Slåmaskin med belte


Guest

Recommended Posts

Heisann.

Vi driver med rundballepressing og i år har vi fått tak i ny slåmaskin med belte. Dette er en Taarup 4228LT. Den har stort sett fungert veldig bra men med et lite unntak, i veldig smått gras ( veldig tidligslått eller hvor det har vært vårbeitet av sau) og spesielt når du må kjøre veldig seint( ytterskåren osv). Da klarer ikke alt gras å "nå" belte og det legger seg små dotter etter slåmaskinen med jevne mellomrom. Så spørsmålet er om det er noen som har erfaringer med dette og om det er noe som kan justeres på eller om det bare er en svakhet i konstuksjonen? Takker for alle svar.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jostein

Heisann.

Vi driver med rundballepressing og i år har vi fått tak i ny slåmaskin med belte. Dette er en Taarup 4228LT. Den har stort sett fungert veldig bra men med et lite unntak, i veldig smått gras ( veldig tidligslått eller hvor det har vært vårbeitet av sau) og spesielt når du må kjøre veldig seint( ytterskåren osv). Da klarer ikke alt gras å \&quot\;nå\&quot\; belte og det legger seg små dotter etter slåmaskinen med jevne mellomrom. Så spørsmålet er om det er noen som har erfaringer med dette og om det er noe som kan justeres på eller om det bare er en svakhet i konstuksjonen? Takker for alle svar.

Link to comment
Share on other sites

heisann. har litt erfaring med belte, du må sjekke hastigheten på crimperen, den kan reguleres til to hastigheter, kommer alt an på hvor reimskiene står, forskjellig størrelse på disse. ellers så vile jeg kutta ut beltet, og heller kjøpt breispredningssatsen, og kjøpt ei samlerive, du får bedre utnyttelse av foret da, pga av at du får kortere tørketid til du oppnår rett tørrstoff %, og du får da mindre næringstap i graset.
Link to comment
Share on other sites

Guest Jostein
Ok skal sjekke reimene og hastigeheten på crimperen. Vi har også breispredningsutstyr og en enrotors 4,1m rake. Men når vi bare har to traktorer og knapt to mann tilgjenngelig til en hver tid så får vi ikke tid til å bruke rake på alt. Det er også uaktuelt med en større rive for å øke den kapasiteten, for her i Nord-Rogaland er enkelte \&quot\;tarmer\&quot\; så små at det knapt er plass til en 4 meters rive. Når slått- og rake-traktoren i tilleg går 30 og vi ofte har mellom 30-60 min kjøring blir det vanskelig å få tid til alt. Men uansett takk for tilbakemeldingen, alltid mulig å forbedre driften så vi takker for alle innspill.
Link to comment
Share on other sites

Guest Tore.E_1
Hei vi kjøpte og ein slik med belte i fjor, den og sliter med fuktig gras, har vert inne for oppgradering (garanti på 07 mod) ser ikkje ut som da hjelper skikkelig ,Har klaga på da, men at da e forskjellige hastigheter på crimperen var nytt for meg... skal sjå på da..
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...