Gå til innhold

Slåmaskin med belte


Gjest

Anbefalte innlegg

Heisann.

Vi driver med rundballepressing og i år har vi fått tak i ny slåmaskin med belte. Dette er en Taarup 4228LT. Den har stort sett fungert veldig bra men med et lite unntak, i veldig smått gras ( veldig tidligslått eller hvor det har vært vårbeitet av sau) og spesielt når du må kjøre veldig seint( ytterskåren osv). Da klarer ikke alt gras å "nå" belte og det legger seg små dotter etter slåmaskinen med jevne mellomrom. Så spørsmålet er om det er noen som har erfaringer med dette og om det er noe som kan justeres på eller om det bare er en svakhet i konstuksjonen? Takker for alle svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jostein

Heisann.

Vi driver med rundballepressing og i år har vi fått tak i ny slåmaskin med belte. Dette er en Taarup 4228LT. Den har stort sett fungert veldig bra men med et lite unntak, i veldig smått gras ( veldig tidligslått eller hvor det har vært vårbeitet av sau) og spesielt når du må kjøre veldig seint( ytterskåren osv). Da klarer ikke alt gras å \&quot\;nå\&quot\; belte og det legger seg små dotter etter slåmaskinen med jevne mellomrom. Så spørsmålet er om det er noen som har erfaringer med dette og om det er noe som kan justeres på eller om det bare er en svakhet i konstuksjonen? Takker for alle svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann. har litt erfaring med belte, du må sjekke hastigheten på crimperen, den kan reguleres til to hastigheter, kommer alt an på hvor reimskiene står, forskjellig størrelse på disse. ellers så vile jeg kutta ut beltet, og heller kjøpt breispredningssatsen, og kjøpt ei samlerive, du får bedre utnyttelse av foret da, pga av at du får kortere tørketid til du oppnår rett tørrstoff %, og du får da mindre næringstap i graset.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jostein
Ok skal sjekke reimene og hastigeheten på crimperen. Vi har også breispredningsutstyr og en enrotors 4,1m rake. Men når vi bare har to traktorer og knapt to mann tilgjenngelig til en hver tid så får vi ikke tid til å bruke rake på alt. Det er også uaktuelt med en større rive for å øke den kapasiteten, for her i Nord-Rogaland er enkelte \&quot\;tarmer\&quot\; så små at det knapt er plass til en 4 meters rive. Når slått- og rake-traktoren i tilleg går 30 og vi ofte har mellom 30-60 min kjøring blir det vanskelig å få tid til alt. Men uansett takk for tilbakemeldingen, alltid mulig å forbedre driften så vi takker for alle innspill.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore.E_1
Hei vi kjøpte og ein slik med belte i fjor, den og sliter med fuktig gras, har vert inne for oppgradering (garanti på 07 mod) ser ikkje ut som da hjelper skikkelig ,Har klaga på da, men at da e forskjellige hastigheter på crimperen var nytt for meg... skal sjå på da..
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

×
×
  • Opprett ny...