Jump to content

Sattelittbredbånd


Guest

Recommended Posts

Er det noen her som har erfaringer med sattelittbredbånd? Kommunen her jeg bor har ikke råd å bygge ut fibernett de første 200 årene, så jeg ser etter andre løsninger på å få raskere internett....
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Prøv ekstern antenne. Her er det kun stykkvis 3g-dekning med mobilen, men med eksern antenne fikk vi ganske enkelt rundt 5 mbs. Det er akseptabelt for å sjå netflix og nett-tv :)
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Ehhh, 4g?? Her er knapt nok 2g dekning! 4g dekning er vel stort sett bare i de største byene...

 

Sjekket nå på www.speedtest.net fikk dette resultatet....

 

http://www.speedtest.net/my-result/4253481592

 

Noen som vil ta testen å dele sine resultater? :)

 

Når jeg ringer telenor å klager så skrur dem opp hastigheten til svimlende 1.60/0.40Mb/s, men så går det ca. èn dag og så er det nedjustert til sirup igjen.....

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Ice.net er helt tragisk dårlig om dagen. Tror det skyldes alt for mange brukere i forhold til kapasitet. Skal vist nok komme med 4G istede for 450 nett i løpet av sommeren, jeg venter i spenning da det ikke er mye å velge i der jeg bor.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Problemet med telenor og andre som selger &quot\;bredbånd&quot\; via telefon nettet (adsl), tøyer strikken for langt når de skal selge abonnement. De påstår at du kan få så og så stor hastighet, og du nikker og smiler og går for den. Problemet er at linjene er gamle og dårlige, og tåler ikke den hastigheten. går du for et billigere abonnement med lavere hastighet, feks, 4 i stedet for 6 mbs, får du mest sannsynlig mer stabilt internett, og også raskere, da det faktisk fungerer...... Men klart som du skriver her 1.6 er jo ikke mye å skryte av. Bor du langt ute på linja? Da blir det vel kansje ikke bedre ?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Rune, det var noe annet ja, det der er jo en hastighet vi bare kan drømme om her jeg bor...

 

Arvid, ja problemet er akkurat slik du beskriver det, det nytter ikke å kjøpe det dyreste abonnementet fordi nettet er jo ikke oppgradert siden andre verdenskrig!

 

Å bytte leverandør er jo ingen vits det heller da de må bruke samme nettet!

 

Er det flere som vil dele erfaringer med sattelittbredbånd? Lite å finne på nett + at det tar så jææævla lang tid å søke :P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest Felix'n

Hei. Ser dette er en gammel tråd, med jeg må bare oppdatere dere litt da jeg fant den tilfeldig. Jeg har hatt satellittnett i nesten 3 år nå, og jeg er kjempefornøyd. Det er ikke nøye om det blåser eller regner, like stabilt. Men jeg fikk erfare viktigheten med å stille antenna inn 100% nøyaktig. For jeg var på support flere ganger på grunn av at det datt ut og kom tilbake. Klagde på utstyret og div. De ga seg ikke på at jeg måtte justere antenna ordentlig. Så til slutt måtte jeg ut med fastnøklene igjen, motvillig, (sta som jeg er), og vips. Fikk litt bedre signal enn jeg hadde først, og har siden ikke vært plaget :-) Kom forresten over en nettside www.satnet.no som lover gratis montør i disse dager for dem som vurderer dette. Jeg vil iallefall bare si at jeg er stråååålende fornøyd. Ha en fin jul alle sammen.

Link to comment
Share on other sites

Sitter litt i samme knipa her, relativt sentralt på østlandet, har "#!"#¤"# i Eidsiva funnet ut at de ikke vil bygge ut her, bare til byggefeltet. Så da sitter vi her da og råtner med adsl..

Har mulighet for 4G fra Netcom, men det er begrenset oppad til 200 gB og det holder ikke veldig lenge for en familie med stor nettaktivitet. Har kikka på satelitt før, men slått det fra meg mtp begrensningen i datakvote.

Link to comment
Share on other sites

Har litt erfaring med satelittbredbånd, og er ikke imponert. De tidene i døgnet en bruker nettet (og alle andre...) blir hastigheten sterkt redusert, og sammenlignet med den gamle teknologien ADSL over telefonlinje, er det betydelig treigere. Tror nok også 4g er raskere, i allefall i de tidene på døgnet nettet brukes jevnt. Ville i allefall sørget for å få en garantert hastighet, bestille alt på nett og holde angrefristskjemaet klart de første 30 dagene om det skulle være aktuelt å prøve ut.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest bonde g-dal

Eidsiva kan du bare gi opp! Jeg hadde Eidsiva bredbånd (veldig smalt via gamle kobberkabelen til Televerket). Det var det Eidsiva var i stand til å levere. I tillegg må man forholde seg til Relacom med tanke på vedlikehold/reparasjon av linja. Med andre ord; totalt uholdbart!

Jeg gikk for Chess mobilt bredbånd. Det er vel et underbruk av Netcom nå. Strålende fornøyd. Raskt, stabilt og enkelt. Vært ute av drift maks 10 timer i løpet av fire år. Og det var bare en gang.

Kun en voksen og en barn i hjemmet, og bruker dermed ca 30 gb i mnd. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...