Jump to content

Hva er timesprisen for en skogsarbeider etc ?


Daggi_1

Recommended Posts

Hei

 

Kan adminstrator flytte denne tråden til rett plass vist den ikke skal være her :)

 

Greide ikke å formulere meg helt i emnetfeltet, men det jeg lurer på er:

 

Jeg har startet et firma/AS for å kunne ta på meg enkle jobber innen trefelling/skoging/plenklipping/hagestell etc...

Dette vil være en bi jobb til min vanlige jobb.

Jeg baserer meg på å egentlig kunne gjøre alt, trenger de å rydde i skog/vindfall så gjør jeg det, plenklipping for eldre eller andre, bortkjøring av skrot,gressrydding med kantklipper etc....

Jeg gjør alt, men det jeg skal basere meg mest på nå i begynnelsen er trefelling/vindfall og rydding i skog.

 

Jeg skal investere i proff utstyr slik at jeg har en grunnpakke og kan utføre de jobber jeg får tilbud om.

Jeg har litt erfaring i trefelling/vindfall.

Kurs som jeg bør ha skal jeg ta fortløpende, vindfall kurs har jeg.

Ansvar forsikring skal jeg ha også.

 

Jeg har kommet frem til at jeg kommer til å ha 15 000 kr pluss/minus i året på faste utgifter.

Så kommer andre utgifter som besin/vedlikehold/sliteutstyr,

 

Så kommer spm:

 

Hva bør timesprisen være?

 

Jeg lurer på å legge meg på 400 kr + moms. Altså 500 kr tot.

 

Er det noen som kan komme med tilbakemld på dette?

 

Er det noen andre som har noen tips ang oppstart av AS og som driver noe ala det jeg har skissert over her?

 

Mvh

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Det første du bør gjøre er å finne deg en som kan hjelpe deg med regnskap. Vedkommende vil også kunne hjelpe deg med å registrere firmaet, mest sansynlig et enkeltmannsforetak. Hold orden på papirene ! Investeringer tar du etterhvert når du ser hva det er mest behov for. Begynn pent, gjør skikkelig arbeid, mange sånne jobber kommer pga jungeltelegrafen. ikke rot bort masse penger på reklame og markedsføring. Prisen du antyder kan nok være i høyeste laget hvis du skal klippe plenen til \&quot\;gamlefar\&quot\; med hans egen klipper. Skal du felle trær inntil hus og hytter, og kanskje samtidig rydde opp, så kan du kanskje gi fastpris på grunnlag av den timeprisen. Lykke til !
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Enig i det pellegutt skriver. Hagearbeid, rydding av skrot m.m. er vel typisk \&quot\;bygdeservicearbeid\&quot\; der prisen her ligger på ca. 250 pr. time + mva. Skal du drive slikt arbeid uten bruk av spesielt utstyr bør du ikke ta særlig mer hvis du skal inn på markedet. Har tro på at du får ut betydelig mer pr. time om du legger inn en fast pris på oversiktilige jobber og arbeider effektivt.

Hva slags utstyr har du tenkt å bruke til trefelling/vindfall? Traktor med vinsj? Tømmerdoning? Kran? Da kan du selvsagt ta mye mer og skal du drive trefelling i tettbygde strøk snakker vi nok om helt andre priser, men også en kostbar forsikring.

 

BGs maskinleieprisliste (for 2010) opererer med følgende middelpriser eks. mva.:

Fører/manuelt arbeid med samtidig leie av redskap 230,-

Manuelt arbeid inkl. håndredskap/-verktøy 320,-

Motorsag og mann 350,-

Traktor m/fører og vinsj 500,-

Traktor m/fører, tømmerhenger og kran 550,-

 

God påske og lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Som jeg skrev er prisene eks. mva.

Min mening er at prisen må variere med type oppdrag og hva du bruker av eget utstyr. Jeg har ikke erfaring med å ta fastpris, men skulle jeg gjort det ville jeg gjort det på oversiktlige jobber/jobber som ikke er alt for store, ved å stipulere et tidsforbruk og lagt på litt margin.

Jeg kjenner en snekker som flere ganger har fått 2-3 ganger timelønnen ved å legge inn fastpris, uten at kunden synes det var dyrt

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Er nokk vanskelig og forsvare en for stor diferanse i timepris for kundene. Tar du under 300 kr i timen er det nesten bedre og vere ansatt i et firma en å drive for seg sjølv. Markede du skalinn på er nokk mer lukrativt å jobbe for neringslivet med å holde grøntareala fine + trefelling, hekkklipping og totalpakker for private. Du klarer ikkje og konkurere med 12åringer i å klippe plener.

For private gi en fast pris på hagen fra mai til september inkl. hekk beskjering, og plen.

Som grunnpakke bør du handle en motorsag, bensindrevet hekksaks, ryddesag/kantklipper (stihl for og få litt diskusjon) en god plenklipper og evnt plenklippertraktor. I tilleg må du ha en Pickup/varebil og henger med høge karmer og kjørebruer til plenklippertraktor.

Med dette utstyret er 450-500 kroner timen overkomelig for firma og betale trur eg....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Eide'n_1

hei hei

 

liker ideen din veldig godt, sikkert fordi jeg startet et slikt firma på sotra utenfor bergen i fjor sommer, jeg jobber rotasjon i nordsjøen og jobber i firmaet mitt hjemme når jeg er på fri :) hvor holder du til forresten??

 

for meg har det gått utrolig bra og bare de siste 3 ukene har jeg omsatt for ca 100k...

 

det jeg kan si er det som er sagt tidligere, jungelordet er beste reklame, uten tvil, jeg har annonse i lokal avisen og resten går på fornøyde kunder som anbefaler til venner og bekjente.... i ett området har jeg 6 kunder av 8 hus på stedet :) heheh...

 

utstyr begynte jeg med lite av og kjøpte det jeg trengte etter hvert for å kunne utføre en jobb, i og med at dette ikke var penger jeg trengte for å overleve, jeg tok på meg en jobb med noe utstyr, selv om jeg ikke hadde utstyr til å gjøre jobben, kjøpte utstyret og gikk i null på jobben for å bygge opp verktøy samlingen... jeg har nå utrolig mye utstyr som er handlet inn siste året og alt er proff verktøy som er veldig veldig bra kvalitet på . . . . har nå ogå kjøpt meg en ny firma bil der alt har sin faste plass og jeg har med meg det meste av \&quot\;vanlig\&quot\; verktøy hele tiden...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest Eide'n_1

har ikke kurs med motorsaga nei, men jeg har en del erfaring.

 

jeg vet ikke hva forsikringen min heter, koster ca 2500 i året gjennom frende, men den er en mere generell forsikring, dekker litt trefelling, men ikke om jeg driver med det hele tiden...

 

jeg tar litt forskjellig, har fått litt erfaring og vet hvor lang tid jeg bruker på ting så da er det litt lettere å gi ca overslag iallefall... :)

 

Fikk du noe støtte fra kommunen??

 

jeg tar på meg ALT av jobber, har folk som jobber for meg så jeg har fastekunder når jeg er på jobb også :)

 

jeg bruker litt forskjelligt av utsyr, jonsered og stilhl motorsager, stihl gressklippere, honda og stihl ryddesager, husqarna hekksaks, diverse handverktøy i fiskars oog gardene, handler for det meste gjennom tess...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest tyrived_1

Er litt redd for at du trenger dokumentert opplæring på saga (og muligens annet utstyr i flg forskriften 555) så lenge du bruker det i yrkessammenheng.

Hvilken foretaksform valgte du? Ser at du vurderte AS..

Link to comment
Share on other sites

Guest tyrived_1
Ja, tok selv SKI sitt kurs og det var masse nyttig lærdom å hente fra god instruktør. Har vurdert litt frem &amp\; tilbake på AS eller ikke. Må finne ut litt mer om fordeler/ulemper med de enkelte.. Lykke til!!
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...