Jump to content

Anntall ledd på motorsagkjede?


Guest

Recommended Posts

Er ganske ny i faget og lurer på følgende: Er det veldig viktig å ha nøyaktig anntall ledd på kjedet? Har ei sag med 14'''''''' sverd, 3/8 deling, 1.3mm og med 53 ledd på kjedet. Håpløst å få tak i samme type kjede, men har kjøpt et med 52 ledd. Det virker å passe, men har ikke starter saga med det på. Går det bra? Hvis nei, kan jeg kjøpe nytt sverd med tilhørende kjede, og må jeg da vite hvilke dimensjonene saga kan ta? Saga ble kjøpt på Netthandelen.no og har ikke noe registert navn. Finner derfor ingen spesifikasjoner på Oregon''''s sider. Saga er ellers kjekk den. Bruker den til litt "småtteri". Har skikkelig sager også, eksempelvis Husqvarna 353G.
Link to comment
Share on other sites

Guest fritjof1_1
Er ganske ny i faget og lurer på følgende: Er det veldig viktig å ha nøyaktig anntall ledd på kjedet? Har ei sag med 14\'\'\'\'\'\'\'\' sverd, 3/8 deling, 1.3mm og med 53 ledd på kjedet. Håpløst å få tak i samme type kjede, men har kjøpt et med 52 ledd. Det virker å passe, men har ikke starter saga med det på. Går det bra? Hvis nei, kan jeg kjøpe nytt sverd med tilhørende kjede, og må jeg da vite hvilke dimensjonene saga kan ta? Saga ble kjøpt på Netthandelen.no og har ikke noe registert navn. Finner derfor ingen spesifikasjoner på Oregon\'\'\'\'s sider. Saga er ellers kjekk den. Bruker den til litt \&quot\;småtteri\&quot\;. Har skikkelig sager også, eksempelvis Husqvarna 353G.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Et kjede med 52 ledd er jo naturligvis litt kortere enn et med 53, men så lenge du fysisk får montert sverd og kjede, innenfor justeringsmonnet på kjedestramminga, så er det ikke noe problem ellers.
Link to comment
Share on other sites

Guest Apple_farmer_1
Hvis saga ikke har noe navn som du sier, så er det vel antagelig noe Kina-greier. Jeg ville sjekket at sikkerhetsdetaljer (les: kjedebrems) virker som den skal før jeg hadde tatt med meg den i skogen. Full gass og sjekk om bremsen virker...
Link to comment
Share on other sites

Guest fritjof1_1
Takk for svar Inge. Jeg kunne heller ikke tenke meg at det var noe problem så lenge deling og andre dimensjoner stemmer. Men, du vet, når man spør i vanlige jernvarebutikker så er det ikke lett å finne folk som vet. Jo da Apple farmer. Jeg sjekker bremsen på alle sagene til stadighet. Den eneste jeg ikke er fornøyd med bremsen på er ei Stiga sag. Den er så hard å få i bremseposisjon at jeg tror jeg brekker håndleddet den dagen jeg får et skikkelig kast, men kast skal man ikke få hvis man er forsiktig og sager slik læreboka forteller, og jeg er veldig forsiktig. Egentlig hadde jeg motorsagskrekk, men det går bedre nå etter noen års erfaring, men sikkerheten er i forsetet fortsatt! Jeg bruker heller ikke kinasaga i skogen, men den er lett, og starter på første drag. Griper ofte etter den når jeg bare skal sage over noe i en fart.
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Hei! Skal du ha gode og rimelige sagkjeder,ring Sagkjedespesialisten 63992133.Han leverer sagkjeder til uansett type sag og kan det meste om emnet.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...