Jump to content

Kverneland BIO


Guest

Recommended Posts

Guest EÅ_1
Lurer på kvifor alle er så negative til BIO pressa? Føler når eg les her inne der det blir diskutert presser så er det bare \&quot\;drit \&quot\; som blir sagt om ho. Etter som eg har lest og forstått har den vært Norges mest solgte presse i nokon år nå. då må det vell vere noko bra med denne også? Nokon som har eller bruker slik presse som har nokon erfaringer å kome med? og er ho så dårleg som alle vil ha det til?
Link to comment
Share on other sites

Lurer på kvifor alle er så negative til BIO pressa? Føler når eg les her inne der det blir diskutert presser så er det bare "drit " som blir sagt om ho. Etter som eg har lest og forstått har den vært Norges mest solgte presse i nokon år nå. då må det vell vere noko bra med denne også? Nokon som har eller bruker slik presse som har nokon erfaringer å kome med? og er ho så dårleg som alle vil ha det til?
Link to comment
Share on other sites

Guest Nils_Petter_1

Kverneland har gjort perssa så lett som mulig, det har sin pris i matrialtykkelse og konstruksjon.

Dessuten er kapasiteten for lav i forhold til prisen, og du kan ikke (i motsetning til vanlig kombipresse) frakte med deg balle å dumpe den der det passser.

Vekt og kraftbehov er vell grunnen til suksessen.

Link to comment
Share on other sites

Er enig i det meste du skriver TG.Biopressene \&quot\;lide\&quot\; litt av all flyttinga av produksjonen, pluss ein del uheldige valg av leverandørar av feks hydraulikkslangar.Men eg er av den meiniga at BIO er et bra konsept, og har tru på at det minke på feila på den nå. Bio er ein god del lettare enn kombi presser, og sjøl om kombi( utanom claas) har mindre marktrykk, så teller totalvekta ein del også. Spesielt ein del plasser på vestlandet der det går litt opp og ned. Det at kapasiteten er mye bedre på kombi pressene stemmer nok på flate jorder, men ikke så mye på kuperte jorder....
Link to comment
Share on other sites

Guest kvegard

Km, jeg er fra vestlandet og er entrepenør. Jeg kjører Orkel GP 1260 og jeg kommer til å holde meg til Orkel fremover. Den pressa jeg har er utrolig fin med marka. Ikke ofte det er spor etter meg, da skal det være bra bløtt. Og ikke kom å si det med svinger, jeg trenger bare ikke legge helt om og det går fort og berøre vendegiret.

 

Det at den Bio nesten er like effektiv i kuppert terng er bare vås mener jeg. Hender seg at jeg stopper nede ved enga og pakker ferdig ballen om det er bratt, men ingen problem å vende pressen sidelengs og tippe av ballen. Så den påstanden vil jeg avkrefte.

Link to comment
Share on other sites

kv: Har sagt det før og sier det igjen, orkel er ei kjempe presse og trolig ei av dei mest driftssikre. Men vil ikkje dømma Bio konseptet nord og ned heller. Har sine fordeler den også....Så meine eg TG overdriver sterkt når han sier kombi har 5-10 baller høgare kapasitet, i alle fall når me snakke om litt kupert terreng...
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Eg har BIO-presse og er godt tilfreds med den(!).

Vanskeleg for Jærbuarar å forstå kanskje, -men i bratte dalsider i Gudbrandsdalen og på Vestlandet, er tradisjonelle kombipresser faktisk umoglege å bruke. Ned kjem ein alltids, men ikkje oppatt... Her i bygda går det berre singel-presser, bortsett frå min BIO. Den er tung (3500kg) i bratta, men med planlagt kjøremønster går det da stort sett greitt.

Pakkinga er rask nok etter min meining. Det går akkuratt 30 sek. frå start nettbinding til eg er i skåra att. Elles er den lettkjøyrt og oversiktleg. God kutting (23 kniver) og stabil i sidehelling (295 cm. brei). Buntane er like bra som etter JD 578, Orkel 1260, Claas 255 mm.

Pressa har gått berre ein sesong enda (2800 buntar), så eg er svært spennt på kvaliteten framover... Eitt lagerhavari og eitt slangebrot er kanskje ikkje noko godt tegn fysste året. Håpar dette berre var tilfeldigt, men kjøper nok likevel beredskapspakke til neste sesong!

Får tru at Kverneland verkeleg går gjennom pressa og får bort alle svake punkt, for dette er eit unikt konsept. Vil tilslutt nevne at om jordene her hadde tillete det, ville sikkert eg også kjørt kombi med pakkar bakpå. Slik er det imidlertid ikkje, -og da er BIO eitt godt valg.

Link to comment
Share on other sites

TG: Viss som du sier BIO Presser 25, så klarer kombi 35 i timen, så må i tilfelle BIO bruke 42 sek på pakkinga. Og så du må vel stoppe for å legge nett og flytte over ballen på kombi også. Det føles nok lenge å vente på BIO når den pakker, men den bruker bare 25 sek. Du klarer kansje 5 ballar meir i timen med kombi. Men for å gjenta meg sjøl: der det er kupert......
Link to comment
Share on other sites

Guest kvegard

Har du sikkelig traktor fremfor pressa, skal det være bratt for at du ikke kan kjøre med ballen bak opp bakkene. Men blir det for bratt, som er skjeldent så stopper jeg litt. Men all den tiden jeg sparer på alle andre stykkene jeg presser klarer ikke bio å tjene inn uansett. Men jeg mener en bio kanskje klarer å holde følge med meg i bratta, men kjører iaf ikke fra meg.

 

Men jeg synes bio er en fin presse, men ikke aktuelt for meg. Den har hatt mye trøbbel, noe som er dumt. Men et fint konsept til bønder som ikke trenger all verden med kapasitet, men for en entrepenør mener jeg pakkeren skal være bak pressa.

Link to comment
Share on other sites

Guest EÅ_1
Eg må komentere nokon av innlegga som har kome nå. Eg kjører sjølv BIO og den kjørte eg i fjor uten problem, så vi var så fornøyde med den at vi har tatt sjansen på å kjøpe ei til nå. Men TG sier at BIO har større akseltrykk enn dei fleste kombipresser. I fjor når det var på det våteste var eg og presste på eit stykke der det gjekk 2 vicon presser i tilegg, og får det første lagde eg mykje mindre spor enn dei same kor mykje det blir sagt at den har meir trykk. Og når det var bratt oppover så slo pressa opp i traktoren, det vil sei NULL vekt på traktor og alt på pressa. og som KM seier så teller totalvekta også ein del, meir enn kva som blir lagt vekt på blandt folk meiner eg:)Og kuttinga på BIOen med 23 kniver er heilt suveren! Men som alle har sagt tiligare også så har det jo alt å sei med slipinga, men der er den hverfall ikkje dårligare enn konkurentene. Og TG: det har da vert litt tull med orkel pressene dere kjører også? Husker spesilet det var litt krøll med den dere leigde ifjor? Men for all del, eg er ikkje ute etter å bare skryte av BIOen får eg ser helt klart fordeler og ulemper med alle. Men eg ville bare få i gang litt diskusjon på dette fordi eg meiner BIOen også er ei bra presse. Og eg er ikkje ute etter å sei nokon negativt om dei andre pressene heller for eg har veldig stor tru på nokon av dei også.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
TG: Kan legge til at jeg har vært oppe i 28 eller 29 baller med 8 lag plast med BIO på ein klokketime! Da var det riktignok pannekakeflatt og stor avling.
Link to comment
Share on other sites

Guest EÅ_1
TG: Han som kjører viconpressa kjører MF 6480 med 600 hjul bak trur eg. Er litt usikker på dimensjonen, og på pressa veit eg ikkje. Det har vert ein del klatt med BIOen det er eg fullt klar over og det syntes eg er leit. Eg er også enig i at det er eit stort minus får henne at den har ein del mindre kapasitet enn dei andre med pakker bak, noko eg glatt innrømmer fordi noko anna er bare tull. MEn var det ikkje motor på pakker som røyk på orkelen da? Og holder føre at det gjekk over 2 dager før han fekk ny. Men nå skal vi ikkje inn på kven som leverer deler fortest og kven som har best service her fordi det har blitt diskutert fram og tilbake i lange tider har eg sett. og er nok enig i at den pressa kunne fått litt betre service:) Men at dere skifter fjørene på knivene kvart år er nytt får året. Får det sa sjefen din at dere ikkje hadde gjort ifjor, men at det var ein stor tabbe?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Jeg kjører singelpresse, men det vart lånt ei claas 255 uniwrap her i bygda i fjor. Pressa gjorde jobben den, men opplevde det ved nedoverkjøring og kammeret vart fult, så greide ikke pressa å få ballen bak til pakkeren. Måtte rygge til det flata litt mer ut og da rullet ballen bak i pakkeren. Vil ikke si at det var så veldig bratt der det vart pressa, men ein må kjøpe presse etter forholda. Kanskje ikke så enkelt hvis ein driver med leigekjøring. Det er mest singelpresser her i området, men det begynner å bli noen orkel 1260 med pakker bak her i området. McHale har vel det slik at ballen blir \&quot\;dytta\&quot\; ut bak til pakkeren når kammeret er fult. Er litt usikker hvordan orkel og JD 678 fungerer. Vil nok si at BIO`en er bra der det bratt og litt kronglete, men sliter vel litt med \&quot\;kvaliteten\&quot\;.
Link to comment
Share on other sites

TG:prøv og les ka eg skriver da. Har ikkje sagt at bio klarer like mange som kombi på flat jorde. Det blir heilt ulogisk. Men ville få fram at du overdrive når du seier 10 ballar i timen (gidde ikkje gjenta reknestykket mitt) Må og få sei at eg ikkje er nåke biofanatikar, men synes du gir den ufortjent dårlig kritikk.....
Link to comment
Share on other sites

jd 578 sender pakkebordet frem til kammeret, der ballen blir sluppet rett ut på matebordet.

bio pressa er forresten ei meget bra presse. vi får se i år, nå når de har fått ny fabrikk om det blir bedre. de pressene som fk har bygd om.ihht. kampanje skal fungere BRA. så ben er ei meget bra presse.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Anonym
eg hadde ei bio presse på prøve ifjor og eg greide å presse like mange baller som med claas uniwrap i litt kupert tereng mykje pga att claasen må stå nåkså flatt får å få lastet om og får att den er mykje tyngre å dra i bratte bakker! har ein 6920s med 200hk og den har ikje problem med å dra uniwrapen i bratte bakker mn steike kor mykje betre det går med bioen oppkjennom bakkene:) men det er mykje pga vekt! men er gådt fornøgd med claasen som vi har nå men kunne godt tenke meg å kjøre bio neste gang det blir bytta\;)
Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Gammel tråd.

Er det noen som har vært borti at pakkeringen har begynt å gå når ein presser med bio pressa? Hva er det som gjer at dette skjer og hva må man gjera for at dette ikke skal skje igjen?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...