Jump to content

Erfaring med tømmervogn med belter


Guest

Recommended Posts

Er det noen som har erfaring med å bruke belter på en tømmervogn med boggi. Den har ikke drift. Noen sier den vil gå lettere i snøen pga at den vil bli "tvunget" til å rulle. Den samme virkningen vil også skje når du kjører over stubber.

 

Er det noen som har belter liggende som kan passe til 400 hjul?

Link to comment
Share on other sites

Guest Jens_P._1

Er det noen som har erfaring med å bruke belter på en tømmervogn med boggi. Den har ikke drift. Noen sier den vil gå lettere i snøen pga at den vil bli \&quot\;tvunget\&quot\; til å rulle. Den samme virkningen vil også skje når du kjører over stubber.

 

Er det noen som har belter liggende som kan passe til 400 hjul?

Link to comment
Share on other sites

Har du på belter så går den mye finere i baret, den pakker bar og snø under hjula og flyter mye bedre.

Men på snøfri mark river den opp torva mye mer, du får styggere kjørespor

Link to comment
Share on other sites

Tror også at det blir litt større rullemotstand.

Leste i en artikkel at en lassbærer brukte mer drivstoff med belter enn uten, så det må vel ha noe med rullemotstand og gjøre.Dessuten er det ikke bra å kjøre ut på vanlig vei med dette på.

Det som selvfølgelig taler for er at det gir større bæreflate på myr og likn.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Ang rullemotstanden så har jeg også hørt av flere entreprenører at beltene øker dieselforbruket på en lassbærer. Men en traktorhenger blir litt annerledes, siden hjula er så små. En liten henger uten drift går \&quot\;tungt\&quot\; over den minste hindring. Jeg tror kanskje at hengeren med belter går tyngre på flat fast grunn, men lettere i snø/bar og over hindringer.
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror allikvel at det er for spesielle forhold at det er nødvendig med belter(hvis du skal bruke den som en lassbærer). Jeg har ihvertfall ikke tenkt på dette en gang. Problemet med min 9t henger er heller at jeg kan kjøre så bratt oppover med fullt lass at stokker sklir av lasset hvis man ikke bruker stropper( har 4wd traktor, vogn uten drift).Hvis en tenker på pris på innkjøp av belter samt arbeide med å ta disse av og på, så er kjøring på myrområder den eneste plassen jeg kan se at dette kan forsvares.Skal vogna bare brukes i så vansklig terreng, kan en jo like godt kjøpe en eldre lassbærer, som er beregnet for slik kjøring.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Anonym
Bruker stort sett alltid belter på min moheda 155,ved terreng kjøring er det for å oppnå god bremseefekt.Ved kjøring både oppover utan lass og ned med lass, gjev belter mykje bedre markgrep og gjer at ein kjem til i meir ulent terreng. Pass på att det er nok klaring til ramma, det mangler må ein del vogner, også må min.....gjev trøbbel i sidehellinger
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...