Jump to content

Videresalg av ved til oppkjøpere


Guest

Recommended Posts

Hei!

Noen med erfaring med vidresalg til oppkjøpere/større vedbedrifter her?? Har startet opp med litt vedproduksjon for et par år siden. Har endel "faste" kunder, men er og endel styr/adm. med levering av noen skarve sekker etc.... Tenker det kanskje kunne vært greit å solgt større parti til en kunde. Men prisen vil selvfølgelig bli endel dårligere vil jeg tro. Bor et godt stykke unna tett bebyggelse også, dvs transportkostnader.....

Link to comment
Share on other sites

Guest dravåh80_1

Hei!

Noen med erfaring med vidresalg til oppkjøpere/større vedbedrifter her?? Har startet opp med litt vedproduksjon for et par år siden. Har endel \&quot\;faste\&quot\; kunder, men er og endel styr/adm. med levering av noen skarve sekker etc.... Tenker det kanskje kunne vært greit å solgt større parti til en kunde. Men prisen vil selvfølgelig bli endel dårligere vil jeg tro. Bor et godt stykke unna tett bebyggelse også, dvs transportkostnader.....

Link to comment
Share on other sites

Guest Blåtass_1
Tror absolutt det kan svare seg å selge til oppkjøper. Mener å huske at en sambygding fikk 900 kroner per 1500-liters sekk solgt til oppkjøper i høst. Da laster han alt på en lastebil og borte er det, mens jeg kjører rundt til folk eller må holde meg hjemme en dag fordi en privatperson skal hente én sekk med ved som jeg må lesse på? Hjelper ikke så mye å få en hundrelapp eller to ekstra da? Holder til i indre strøk av Vest-Agder.
Link to comment
Share on other sites

Guest jon_inge_eidem_1
Hei, noen som vet om seriøse oppkjøpere som tar unna større partier med ved? F.eks i Trondheimsområde da jeg bor i Trøndelag. Har ingen erfaring med å levere til slike, men er også litt lei av alt styret med levering, kunder som skal ha en og en sekk, og ikke ringer før den siste vedkubben er brent opp, osv.osv.
Link to comment
Share on other sites

Hei!

Er nok større marked for slikt i Oslo området. Men du bør bli litt strengere når det gjelder leveringen til kundene dine.

Jeg leverer ca. 300 sekker rundt om i løpet av sesongen. Og de som bestiller av meg får veden levert i juli/august. Sånn er det bare!!

Dette gjør jeg av praktiske årsaker for meg selv og for vedkunden. Det er jo på den tiden veden er på sitt tørreste for oss som lagrer i storsekk utendørs. Og kundene får flott ved hvis de lagrer riktig før høstregnet kommer. Det er stort sett bra vær å kjøre veden ut i på den tiden også. Også ønsker jeg å være kvitt all veden før høsten kommer med dårlig vær, glatte veier etc.

Hvis du venter for lenge utover høsten skal alle ha den ene dagen de ser det er meldt fint vær.

Hvis ikke folk ønsker veden levert i juli/august selger jeg den bare til første og beste som spør om jeg har. Ferdig med den saken. Bare pass på å levere gode å fulle sekker med flott tørr ved slik at du får et godt rykte. Da vil det alltid være folk som vil handle av deg. Aldri hatt så mye som en pinne igjen utpå høsten. Folk aner ikke hvor mye jobb som egentlig ligger i å kjøre det ut.

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Guest jon_inge_eidem_1
Joda skulle sikkert vært strengere, men nå er det sånn at jeg sliter litt med å få levert alt tidlig på høsten selv om jeg ønsker det. Mange kunder har begrenset plass til lagring, og mange evner ikke å tenke på å ordne seg ved før det blir kaldt. Det blir bare værre og værre, og gjelder spesielt yngre folk. Pensjonistene er greie vedkunder, de bestiller gjerne allerede på våren/sommeren for kommende vinter. Er også vanskelig å få noe særlig betalt for levering, og er en del jobb med det, spesielt på vinters tid, er veldig lei av å måtte kjøre ved på kveldstid etter annen jobb, gjerne i 15-20 kuldegrader, med kjettinger, og kanskje måtte rigge av traktoren brøyteutstyr, e.l. for å få på henger. Her tror jeg det er mange vedprodusenter som ikke regner på hvor mye jobb dette faktiskt er. Enten må man bare være strengere, og kanskje tape noen kunder, (men får nok alltids nye), har også tenkt på å kjøpe en bilhenger folk kan låne/leie for å kjøre hjem veden sin selv, da trenger man ev. bare å stå for opplasting. Noen som har erfaring med en slik løsning?
Link to comment
Share on other sites

Guest Kristan

Jeg setter begrensningen for utkjøring på 5km. de som bor lengre unna har med seg tilhenger. Klarer å få på to hydropaller på en boggihenger. Neppe lovlig ekvipasje men det er ikke mitt ansvar. Zetoren klarer akkurat å løfte høyt nok til en bilhenger. Ønsker meg laster men med mitt volum så betaler det seg ikke.

Ett annet alternativ er at de som henter selv kjøper i småsekk og da er det bare å legge sekkene i bagasjerommet.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Guest Trikkern_1
Hadde nå i høst en henv på mail av en som sa han kjøpte inn ved for et boretts-lag i Oslo. Han var i første omgang inter i et lastebil-lass(18 x1000L) med bjørk som han ville betale 750kr/sekken. Dette hørtes jo litt inter ut, men prisen virket noe lav. Har ligget på 1000,-/sekken for 1m2. Er foreløbig ingen stor produsent. Krabbet noe ned i pris, men ikke ned til prisen han foreslo- derfor ingen handel! Er selvsagt fristende og mer rasjonelt å selge hele lass!! Mistenker at \&quot\;borettslag-mannen\&quot\; kjøpte inn for videre salg!! Noen som har vært borti lignende??
Link to comment
Share on other sites

Guest fritjof1_1
I fremtiden tror jeg at større vedsentraler vil overta, men de kjøper ikke ferdig \&quot\;vare\&quot\;. De foretar kutting og kløyving fabrikkmessig, og de seriøse leverer med kvalitetskontroll. I dag \&quot\;pumpes\&quot\; det mye våt ved inn i markedet når etterspørselen er stor. Særlig fra de små leverandørene.
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke aktuelt for min del. Lager 50-100 favn i året. Jeg selger alt privat og kjører ut med traktor og henger og får med 6-8 hydropaller. Gir en liten lassrabatt hvis fullt lass. Har etter hvert fått \&quot\;dressert\&quot\; kundene litt i f.h.t. mottak. Det er viktig å ikke skjemme dem bort, særlig hvis du har mange kunder og blir kvitt veden din uansett.

Starter utkjøring på sommeren, fortrinnsvis med overlagret ved og kjører ut alt før det blir senhøst. Jeg har sluttet å kjøre ut vinters tid. Det er greit å unngå lang transport etter vei med piggkjetting. Har også kørt ut litt med bil og henger, men har brent meg litt pga. fastkjøring. De som skal ha ved etter 1. november må hente selv!

Dessuten er det fullt i husene mine fra senhøsten og utover, nøye stablet og ofte arbeidssomt å stable om for å få veden ut av huset da den ofte blir innestengt av bl.a. storsekker med gjødsel og såvarer som kommer på senhøsten. Har tatt litt høyere pris på veden utenfor sesong.

Å selge til en oppkjøper til dårlig pris er ikke aktuelt for meg. Da må en vel ha en vedfabrikk?

Link to comment
Share on other sites

Har drevet med salg av rundtvirke i noen år og jobbet med det på fulltid,og det gikk greit.Tok 500,- fastm3 +mva,og en trailer tar ca 35 m3,da var inntekta 17500,-brt pr trailer,og da var det min akkord å klare flest mulig pr år.Må legge til at jeg jobbet manuelt og kjørte ut med atv og scooter.Kjøpte skog på rot og betalte mellom 30,-til 60,- fm3 avhengig av avstanden til vei.Mye slit,men en drømmejobb hvor du er din egen herre,og har verdens største kafferom.
Link to comment
Share on other sites

Guest vedbaron_1
Selger gjerne veden videre jeg for 800 kroner pr europallsekk. Jeg kunne godt tenkt meg å kappe den og sende den rett videre med lastebil.
Link to comment
Share on other sites

Guest Solus_1

Hadde også vurdert å selge hele lastebil lass for 750,-

Her får vi 900,- fritt levert for 1000l i Vestfold.

Det går utrolig mye tid til å levere.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...