Jump to content

Vinsj-SANDVIK duplex to-tromlet, wire-kapasitet mm/m ??


xeobib

Recommended Posts

Hei,har kjøpt ein eldre brukt Sandvik duplex to-tromla vinsj og lurer på kor mykje plass det er til wire på kvar av tromlane.

Kom gjerne med forslag til dimensjon og lengde på wire eg bør gå for, lang/tynn " wire på ein trommel, kort/kraftig wire på den andre ??

Kven har wire til best pris ? Igland forhandlere? Tajfun/Fåvang ? Lilleseth?

Link to comment
Share on other sites

Dimensjon vil være avhengig av trekk-kraft, men 3-3,5t vil 9mm fiberkjerne være en grei vaier. Lengde vil jeg anbefale en på 30-40m og en på 50-60m. Avhengig av wirekapasiteten på vinsjen. Da har du en for kraft og en for rekkevidde.

Men, ikke bare se på diameter på vaieren. Sjekk også bruddstyrken. Den kan variere selv om diameteren er den samme.

Jeg har selv prøvd 10mm fra Erling Haug AS. Den var rimelig men dårlig. Har gått over til &quot\;original&quot\; Igland. Den er dyrere men har betydelig større bruddstyrke. Så pris og kvalitet har også her en sammenheng.

Spectratau er sikkert greit og behagelig, men kostbart og har mindre slitestyrke mot mekanisk slitasje fra steiner, stammer, glidere, blokker og porter.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Send e-post adresse, så skal eg maile deg instruksjonsbok til Sandvik Duplex. Der står opplysninger om ståltau. Eg er på utkikk etter spaksett og slepebanetårn til den typen vinsj. Det var å få som ekstrautstyr.

 

Sandvik Duplex er en god og morsom vinsj.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei, instruksjonsbok hadde vært flott..!!

Det går ca. 200m ,9mm på kvar trommel

Har 200m på ein og 70m på den andre.  Original Igland-wire..

Det hadde vel vært mest optimalt med 200m og 100m med bruk av kasteblokk i enden, med muligheit for 100m inntrekk om det skulle bli behov for den avstanden...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...