Jump to content

2t bensin


Guest

Recommended Posts

Hei! Er det noen som har erfart forskjeller mellom Aspen, Felleskjøpet og stihl motomix(?) 2t bensin? Trur stihl er dyrest, deretter Aspen, og Felleskjøpet sin er billigst? Det er vel ikke noen grunn til å ikke kjøpe Felleskjøpet sin 2t bensin?
Link to comment
Share on other sites

Guest geitbonden_ole-m_1
Er det noen annen grunn en latskap å kjøpe ferdigblannet bensin til over 100 kr literen ? nor man får den til 15kr + olje på bensinstasjon
Link to comment
Share on other sites

Pris FK 25l 2-takt kr 399,20+mva, dvs ca 16kr literen. Tar du med oljekostnaden kommer du langt over den prisen med selvblandet. Om jeg ikke tar feil så er det mye lettere å utgiftsføre ferdigblandet kjøpt på FK, selv om den skulle bli brukt på mopeden :-) Når det er sagt har jeg en følelse at saga kan være noe tungstarta med miljøbensin kontra selvblande.
Link to comment
Share on other sites

Guest Apple_farmer_1

@Geitbonden: Vet ikke hvor du kjøper bensin, men i følge prisene til FK her:

http://produkter.felleskjopet.no/trade/productlist/769/

så ligger FK sin 2t bensin på 19/l i 5 l kanner, og 16/l i 25 l kanner. Enda litt billigere på 195 liters fat for den som bruker motorsag hver dag. Fordelene er vel avgasser som er mindre farlige å puste inn, og at du er sikker på kvaliteten. Hvis du har glemt å blande olje i en kanne og kjører på det og skjærer saga så skal du nok holde på noen år for å spare på å blande selv. Helseaspektet skal ikke undervurderes, spør de som har kreft eller lungesykdom hvor mye de ville vært villig til å forsake i kroner for å slippe å ha sykdommen.

Link to comment
Share on other sites

@Apple Farmer: Jeg er også interessert i å vite hvor Geitbonden kjøper (eller ikke kjøper) sin ferdigblanda bensin hen...

 

Det stemmer faktisk ikke at 195l fat blir enda litt billigere\; det ender på 18,85kr/l +mva. 25-literskannene er altså billigst, deretter 195l fat, og så 5l kanne...

 

Prisen Geitbonden oppgir på 15kr på bensinstasjonen er vel dog inkl. mva, så det blir en litt skjev sammenligning der. Uansett er (etter mitt syn) ikke forskjellen mellom 15kr inkl. mva, men ekskl. olje, og 19,96 kr/l inkl. mva ferdigblanda verdt arbeidet/tidsforbruket med å blande selv, og problemet med bensin som ikke tåler å lagres, samt avgassproblematikken som du allerede har nevnt.

Link to comment
Share on other sites

Men er det noen som har merka noen forskjell mellom de som leverer ferdigblanda 2t bensin? Mener å huske at Stihl sin motomix er nesten dobbel så dyr som fk sin ferdigblanda.

Og den er neppe dobbelt så bra?

 

Blande sjøl er for meg totalt uaktuelt...

Link to comment
Share on other sites

At Stihl tydeligvis har egen bensin lærte jeg først av å lese denne tråden. Mine Stihl-sager er kjøpt på FK, og der selger de FK-bensin... :)

 

Har ikke merket noen som helst forskjell på Aspen og FK -skulle heller ikke forbause meg det aller minste om det er samme produkt på forskjellige kanner.

Link to comment
Share on other sites

Guest geitbonden_ole-m_1

185 kr for står det på 4liters kanna eg har nede . mi sag synes eg blei mye dårligere etter eg fylte miljøbensin på den før eg fik ho stilt

 

Link to comment
Share on other sites

Kjører på Aspen og må nok ta en prat med min leverandør når jeg ser prisene noen av dere betaler. Betaler selv ca kr 20 + mva for 25 litere.

Imidlertid går jeg ikke tilbake til selvblanding. Saga går som før. Hodepinen som hadde lett for å dukke opp etter noen timer i tett skog, særlig i tung granskog og under avstandsregulering, er helt borte

Link to comment
Share on other sites

Guest geitbonden_ole-m_1

her er prisene eg fant på den sorten

Priseksempel:

Aspen 2t 5L kr.140,-

Aspen 2t 25L kr.585,-

Aspen 4t 5L kr.165,-

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Har brukt både Aspen og FK og merker ikke noen forskjell i bruk. Aspen skal visstnok ha ekstra krav til blant annet benzeninnhold, så jeg kjøper den siden man ofte får avgasser i seg når man står bøyd over saga.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...