Jump to content

Privat slakt


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym

Hei!

 

Er litt ny her, men har et spørsmål jeg håper noen her kan hjelpe meg med å finne svar på.

 

Jeg er ikke så glad i dyr som er slaktet på store slakterier, og ser derfor etter mulighet til å kunne finne et sted der jeg selv kan kjøpe x antall dyr (spesielt kyllinger) og slakte dem selv. Er det noen her som vet hvordan jeg bør gå frem? Hvor skal jeg begynne, og hva som trengs av tillatelser etc? Jeg er bygutt, så det sier seg selv at jeg kan ikke frakte alle disse dyrene til privat eiendom, så det må være mulig å slakte dem der dyrene blir kjøpt, evt fraktet til nærliggende slakteri.

 

Bor i oslo, så noe i nærheten hadde vært fint - nærheten betyr maks reise med bil på ca 7-8 timer :P

 

Anyone?

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Mulig dette faller i dårlig jord, men om du ikke har erfaring med noe dyr og i tillegg er bygutt så ville ikke jeg råde deg til IKKE og slakte selv. Har du mye erfaring med dyr og slakting så kan du sikkert vurdere det :P Vil også råde deg til å ha med en erfaren slakter ved evt. første slakt!
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Takker for tilbakemelding, Fjellbonde.

 

Erfaren slakter er ingen problem å ha med seg, og har noe erfaring selv også, selv om jeg bor i byen :D Uansett, setter alltid pris på gode råd, så faller ikke i dårlig jord det du sier. Gjenstår fortsatt å se om noen har noen hint til hvor jeg kan starte.

 

Persss - kul link selv om den ikke besvarer det jeg leter etter :(

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Du når mattilsynet på tlf: 06040. Her kan du legge frem problemstillinga di, så håper jeg du får svar som gir deg klarhet i gjeldende regelverk.
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Å slakte sine egne dyr er ikke noe problem så lenge man ikke gir det videre til noen andre og for en del år siden var det en utbredt praksis her i området att folk \&quot\;kjøpte\&quot\; levende dyr og fikk hjelp av bonden til å slakte de. Mattilsynet rundt her fant ut att det ikke var lov, og spesifiserte att det kun var tillat å slakte egne hjemmeavlede dyr til eget bruk. Om du skal kjøpe dyr et sted og så slakte de et sted før du tar de med hjem er jeg redd for att mattilsynet vil ha noe og si, og stille noen krav som gir en fin kilopris på kjøttet. Men det svarer de best på som andre har sagt, de er faktisk stort sett veldig behjelpelige når man spør om ting FØR man handler. Og ganske vanskelige om man blir oppdaget etter man har gjort noe som ikke er etter forskriften.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hei!

 

Er litt ny her, men har et spørsmål jeg håper noen her kan hjelpe meg med å finne svar på.

 

Jeg er ikke så glad i dyr som er slaktet på store slakterier, og ser derfor etter mulighet til å kunne finne et sted der jeg selv kan kjøpe x antall dyr (spesielt kyllinger) og slakte dem selv. Er det noen her som vet hvordan jeg bør gå frem? Hvor skal jeg begynne, og hva som trengs av tillatelser etc? Jeg er bygutt, så det sier seg selv at jeg kan ikke frakte alle disse dyrene til privat eiendom, så det må være mulig å slakte dem der dyrene blir kjøpt, evt fraktet til nærliggende slakteri.

 

Bor i oslo, så noe i nærheten hadde vært fint - nærheten betyr maks reise med bil på ca 7-8 timer :P

 

Anyone?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest TheButcher_1

kommer an på hva du skal gjøre med kjøttet, skal du gå gjennom mattilsynet så er det MYE regler og krav (my idioti), men krever ikke mer en en benk noen kroker, skal du slakte gris så er det fint og ha ett gammelt badekar til og skolle dem i..

 

Hilsen erfaren slakter

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...