Jump to content

AHI / Melking.no


Guest

Recommended Posts

Er det noen som har erfaring med AHI sine spenegummier, slanger og deler? Har hatt serviceavtale med Delaval i alle år, men vurderer å ta en del av dette selv. Bør jeg fortsette med Delaval originaldeler, eller er uorginalt like bra?
Link to comment
Share on other sites

Guest Melkebonde_1
Er det noen som har erfaring med AHI sine spenegummier, slanger og deler? Har hatt serviceavtale med Delaval i alle år, men vurderer å ta en del av dette selv. Bør jeg fortsette med Delaval originaldeler, eller er uorginalt like bra?
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Har litt erfaring fra tidligere med \&quot\;abonnement\&quot\; ordning på deler fra AHI. delene er sikkert ok, men da plutselig noen deler kom som jeg ikke ville ha ble det et spetakkel. umulig å få retur, og regning måtte betales. det gjorde at jeg ikke kjøper en ting til der, og at jeg omtaler firmaet negativt her.

Tenk også igjennom følgene dersom du kutter servicen. kanskje må du vente lenger på hjelp den dagen noe står i stampe.

Kanskje får servicemannen for lite å gjøre, noe som kan føre til dårligere oppdekking fra forhandlere...

Jeg kan også huske en reportasje i et eller annet fagtidsskrift for noen år siden der en stor melkeprodusent hadde funnet ut at de laval sin spenegummi var bedre og holdt lenger enn uoriginale

Link to comment
Share on other sites

Guest wold_landbruk_1
en liten tankevekker der ja, er spenegummi å pakninger din største utgifft?? neppe... har selv melkerobot, ett gått forhold og kjøp av tjenester fra serviceteknikkeren er ei go forsikkring, da kan jeg tillate meg og ringe han mitt på natta noen ganger i året. HE HE...
Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym
Kjøpte fettprøve taker av AHI. Det er til milkmaster, og er den eneste på markedet etter det jeg kan finne. Men Begynner å bli lei av AHI etter dette. De ringer å maser til stadighet om jeg snart skal ha service på anlegget og om det er noe jeg trenger. Det koster noen kroner å ha delaval til å ta service kvert år, men ikke mye sett i forhold til hvor mange timer det går...... Kjøp orginale deler, dem varer lenger og har bedre kvalitet tror jeg. Spar heller noen kroner på å bytte gummien selv, og kun bruke delaval til måling og justering. Det er tross alt greit å ha et bra forhold til delaval den dagen anleggt står...... det er mye verre en at feks en traktor står....
Link to comment
Share on other sites

Guest Melkebonde_1

Er bare så forbanna lei av å mase på de Delaval folkene for å få de til å komme å gjøre noe. Det må alltid minst tre telefoner, og en måneds venting til.

 

Skulle hatt service for et par måneder siden og har ikke hørt en lyd fra de. Ringer jeg nå, begynner de å mase om ferieavvikling osv.

Derfor tenkte jeg å skifte deler selv. Og kanskje få de til å se på, og måle anlegget kanskje hvert annet år.

 

Tror nok også at originaldeler er det beste. Men var bare nyskjerrig på andres erfaringer med AHI.

Link to comment
Share on other sites

Guest temlav_1

Har samme erfaring som \&quot\;Ja\&quot\;, kjøpte fettprøvetaker til milkmasterne hos AHI og har hatt et sabla mas i lengre tid etter det. Siste gang de ringte ble jeg en smule ufin i telefonen, etter det har det blitt stillt:)

Har bare gode erfaringer med service fra delaval her i området (sør trøndelag). Slitedeler som pakninger, slanger og spenegummi er jo kurant å skifte selv, bare en får tatt de nødvendige målinger og et overblikk fra servicemannen. Jeg kommer ihvertfall ikke til å bruke noe annet en orginaldeler:

Link to comment
Share on other sites

Guest wold_landbruk_1
fram til 2006 hadde vi S A C Efektiv, så byde vi på og restaurerte fjøset og satte inn en DeLaval VMS, har hørt mye serlig negativt om firmat før vi fikk erfaring med dem sjøl. men vår dialog med DeLaval er svert positiv, på en skala fra 1 til 10 får dem 9. trekker 1 poeng får stive priser. men allt koster penger. har også syn på andre aktører men det tar vi senere. siden vi starta med VMS har vi hatt enårm pågang med interiserte bønder, fra gjæren i sør til tana i nor, rendaln i øst og førde i vest. er det noen som lurer på noe angående erfaring med roboten er det bare å ta kontakt på tlf 95 96 26 90, svarer etter beste evne. : )
Link to comment
Share on other sites

Guest 6470_1

Har hatt denne abonemant avtalen mad AHI som isak nevner noen år nå.Kvaliteten er bra den,og så lenge man bruker vanelig spenegummi og ikke silikon så er det vel uansett anbefalt og skifte en gang i halvåret uansett leverandør.Slik att argumentet med lengere levelengde på orginalt utstyr spiller vel ikke så stor rolle.Spenegummi er ikke en uoverkommelig utgiftspost,men alle monner drar og jeg syns Delaval er fryktlig overpriset.Også i sammenligning med SAC\\Effektiv.Hvordan de andre er på pris vet jeg ikke

Men som flere nevner må du nok regne med og få noen telefoner fra ei dame som prater som en foss om mas om å kjøpe ditt og datt.Mottok også,i likhet med isak,en pakke vi ikke hadde bestilt med melkeslanger for flere års bruk og som til gjengjeld ikke passet på våre melkere.Måtte kragle litt for og få retunert varene,men etter att det ble jort klart att viss regningen måtte betales kunne de se samarbeidet som avsluttet tok de varene tilbake.

Link to comment
Share on other sites

Guest tracker_1

Vi hadde og abonnement ordning fra AHI for noen år siden. De var nok en smule overivrige i tjenesten. For å si det sånn, det var mye masing!

 

De Laval er vel en av de dårligste når det kommer til kvalitet på spenegummi og slanger. Var en test i Norsk Landbruk for noen år siden der de kom dårlig ut. Var vel en av de dyreste og på slitedeler, noe jeg har erfart og. De Laval hadde god service her før, men de har tapt seg mye de senere årene. I fjor når jeg skulle ha service på anlegget kom det først en regning på over 9000,-. 4 uker etterpå kom servicemannen å skiftet ut omtrent halvparten av delene jeg hadde betalt for! Har ikke sett han siden, nytter ikke å mase heller...

Link to comment
Share on other sites

Guest Anonym

Får vel kjøpe spenegummi og slanger på fk?

Eg kjøper deler til westfalia hos ak, skifter deler sjølv og leier rådgiver fra tine til å måle anlegge.Ei billig og grei løysing synest eg.Nokre annbefaler at du skal ta tine måling av og til sjølv om du har servismann.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Spenegummiene sprekker av og til . Det kan også skje på andre merker enn AHI sin. Den gummien ikke er produsert i Kvinesdal men i Italia , og heter Spaggiari. Mulig AHI selger spenegummiene uten kjempestort påslag . Men prøv f.eks å bestill lager til vakumpumpa . Da sender AHI helt enkle skf-lager som du får for 40kr på Felleskjøpet . AHI tar 280kr pr stykk. Bare et eksempel på at den bedriften ikke eier magemål . Er 7-gangen normalt påslag på alt vi kjøper så er det på tide å slutte å melke og å begynne i handelsbransjen i stedet...
selgeren hos AHI har talens gave og greier alltid å selge mer til meg enn jeg opprinnelig hadde tenkt å kjøpe. Veldig irriterende . Ringer ganske ofte og spør om hvordan det går. -om noe har frosset i stykker i melkerommet og om de korte pulsslangene er hele. Jeg har en haug med korte pulsslanger liggende pga påprakking. De trenger ikke å skiftes like ofte som AHI vil ha det til. De har en boks med måleutstyr som kan leies sånn at det går an å måle inn melkanlegget sjøl. Jeg sparer mye på det. Forrige gang westfalia-mannen var her kom det regning på 30store pluss moms. Så ja, jeg sparer noen kroner på å handle med AHI , men jeg misliker sterkt at de selger smådeler så sinnsykt dyrt. Har noen erfaring med den finske spenegummmien som Bole selger? 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...