Jump to content

kraftfor


Guest

Recommended Posts

Guest Anonym
Det er ikke så viktig det. Pris og ditt forhold til den enkelte leverandør kan vel styre litt. Begge har bra kraftfor. Men det aller viktigste er grovforet. Godt grovfor er viktigst.
Link to comment
Share on other sites

Guest Magne_1

Spørs hvilken ytelse du vil ligge på.

Vi gikk over fra FK til Fiskå i fjor. Bruker nå Fiskå sitt TopLac kraftfor. Er veldig godt fornøyd og har økt ytelsen etter det. Vet også at den danske foringsrådgiveren (husker ikke hva han heter) som Forum ku (Jæren) benytter seg av, anbefaler TopLac på det varmeste. Kjenner selv blandingen fra Danmark. Mener det er DLG som har utviklet det.

Men en ulempe er at foret er dyrt.

Har ikke undersøkt pris hos FK da det ikke er aktuelt for oss å handle der lengre.

 

En annen fordel med Fiskå er at man får veldig god service der kontra det man får ved FK og de to andre samvirkeforetak.

Link to comment
Share on other sites

Guest kjellp_1

generellt er det mykje betre service hjå private bedrifter, fordi dei veit at visst dei ikkje har fornøgde kunder, kjem kundane ikkje igjen.

 

samvirke lever etter prinsippet om at kunden ikkje veit sitt eige beste, og kjem igjen uansett. min erfaring er generellt dårleg sevice i samvirke

 

har brukt toplac i nokre år no, om snittytinga pr ku, har auka med snart 1000 liter pr årsku. alt anna er likt som før...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

eg er ikkje i tvil om ka eg vil bruke, og det er utelukkande fk, fordi det er samvirke, og fordi det etter mitt syn er eit godt produkt.

 

kor er det dokumentert at fiskâ sitt betre enn fk sitt? i sals brosjyra til fiksâ eller?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Anonym
gikk i vår over fra norgesfôr sitt drøv energirik til fk sitt formel elite. har ikke noe godt belegg i min påstand, men mener å se en bedring i melkeytelse med fk sitt for. Som tidligere nevnt, kvalitet på grovfor er helt klart viktigst. finnes det undersøkelser der det kan vises til signifikant forskjell mellom ulike leverandører sitt kraftfôr beregnet til de ulike ytelsene? vil evt gjerne høre om det?
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest larsen_1
her går det på norgesfor. helt og holdent på at de har bedre service eller fk. men jeg er en liten bruker så de har vel ikke så mye til overs for de som ikke bruker så mye kraftfor
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...