Jump to content

TINE og 5-øringen i streiketrekk


Guest

Recommended Posts

Som kjent blir alle Tine leverandører trukket 5 øre pr levert liter fra 01.07.2008 - 30.06.2009. Leverandører som måtte tømme ut melk pga streik, fikk betalt (kostnad TINE ca 70 mill). Det som det ikke blir snakket høyt om er at "streike-melken" ikke ble trukket fra kvote. Dermed får leverandører med "streikemelk" dette som gratis tilleggskvote av TINE. Jeg har konsentrert kalving fra medio juli og leverte dermed ikke melk i juni når det var streik. Dvs at jeg (sammen med mange andre med samme opplegg) må betale 5 øre pr levert liter for streiken selv om det ikke ble levert melk, men får ikke gratis "tilleggskvote". Er det andre som finner dette urimelig?!?
Link to comment
Share on other sites

Som kjent blir alle Tine leverandører trukket 5 øre pr levert liter fra 01.07.2008 - 30.06.2009. Leverandører som måtte tømme ut melk pga streik, fikk betalt (kostnad TINE ca 70 mill). Det som det ikke blir snakket høyt om er at \&quot\;streike-melken\&quot\; ikke ble trukket fra kvote. Dermed får leverandører med \&quot\;streikemelk\&quot\; dette som gratis tilleggskvote av TINE. Jeg har konsentrert kalving fra medio juli og leverte dermed ikke melk i juni når det var streik. Dvs at jeg (sammen med mange andre med samme opplegg) må betale 5 øre pr levert liter for streiken selv om det ikke ble levert melk, men får ikke gratis \&quot\;tilleggskvote\&quot\;. Er det andre som finner dette urimelig?!?
Link to comment
Share on other sites

dette er urimelig ja!

 

jeg for min del slapp å slå ut noe melk i det hele tatt under streiken fordi tine leverte til synøve finden isteden... så jeg går ut ifra at tine fikk betalt for den melka som de hentet her hos meg og kjørte til finden. og så må jeg i neste omgang betale tine for den melka som jeg produsete og som tine solgte til finden!! det høres nesten enda mere urimelig ut det!!!

Link to comment
Share on other sites

5-øre til streike melk er en ting, hva med all den øko-melka som går i samme tank som \&quot\;vanlig\&quot\; melk der bonden får 60 øre mer pr liter, er vi \&quot\;vanlige\&quot\; melkebønder interessert i å betale dette sløseriet.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...